Zuckerberg për Apple Vision Pro: Jo revolucionar, i largon njerëzit

Njoftimi i Apple Vision Pro pati një jehonë të rëndësishme në tregun e realitetit të shtuar dhe virtual, si dhe tërhoqi vëmendjen e konkurrentëve. Mark Zuckerberg i Meta-s, megjithatë, nuk duket të jetë i impresionuar me kufjet.

Në një takim me punonjësit, raportuar nga The Verge, CEO i rrjetit social tha se pajisja e Apple nuk sjell me vete ndonjë risi të madhe teknologjike që Meta nuk i ka eksploruar tashmë. Drejtori i ri ekzekutiv tha gjithashtu se vizioni i Apple për përdorimin nga njerëzit e një shikuesi të tillë “nuk përkon me vizionin tonë”.

Në takim, padyshim, Zuckerberg gjithashtu vuri në dukje diferencën e çmimit midis Meta Quest 3 dhe Vision Pro: i pari kushton 499 dollarë, i dyti në vend të kësaj do të arrijë në 2023 në 3499 dollarë.

“Njoftimi i tyre tregon vërtet ndryshimin në vlerat dhe vizionin që kompanitë tona kanë për këtë industri”, u tha Zuckerberg punonjësve të mbledhur në selinë e Menlo Park.

Duke hyrë në detaje, numri një i Metës shpjegoi se ndërsa Meta Quests synojnë “t’i bëjnë njerëzit të ndërveprojnë në mënyra të reja për t’i bërë ata të ndihen më afër”, Apple shfaqi “demo me njerëz të vetmuar të ulur në divan”. “Mund të jetë vizioni i së ardhmes së informatikës, por kjo nuk është ajo që dua,” tha ai.

“Ata shkuan për një ekran me rezolucion më të lartë, dhe midis kësaj dhe gjithë teknologjisë që futën atje për ta fuqizuar, kushton shtatë herë më shumë dhe merr aq shumë energji sa që tani ka nevojë për një bateri dhe një kabllo të lidhur për ta përdorur atë. Është një shkëmbim dizajni që mund të ketë kuptim në disa raste,” shpjegon Zuckerberg.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/09/zuckerberg-per-apple-vision-pro-jo-revolucionar-i-largon-njerezit/