Zbulohet malware në një mod popullor të Final Fantasy 14

Komuniteti i videolojës së mirënjohur Final Fantasy 14 është në trazira pasi malware u zbulua i integruar në një nga modalitetet më të njohura të titullit.

Me sa duket, shtesa GSHADE (e përdorur gjerësisht për të përmirësuar dhe/ose ndryshuar estetikën e lojës) u integrua kohët e fundit si një agjent keqdashës.

Nga ana e tij, Marot, zhvilluesi që qëndron pas mod-it, tha se ai kishte futur qëllimisht malware pa synimin për të dëmtuar përdoruesit, por për të parandaluar përdorimin e një mod “konkurruese”. I njëjti deklaroi se, po të kishte dashur vërtet të vepronte për të sulmuar lojtarët, ai mund të kishte integruar një ngarkesë ose diçka të ngjashme.

Aktualisht, mod do të vepronte vetëm nëse kombinohej me atë të rivalit, duke shkuar për të mbyllur kompjuterin në përdorim. Edhe pse malware u hoq menjëherë, polemika është rritur në rrjetet sociale, pasi lojtarët janë ndjerë të tradhtuar nga kjo sjellje e zhvilluesit.

Ky mod i njohur Final Fantasy 14 tregon se cilat janë rreziqet për lojtarët
Ajo që ndodhi me GSHADE konfirmon se sektori i lojërave është potencialisht terren pjellor për malware.

Përtej softuerit të falsifikuar, edhe modalitetet e thjeshta mund të përmbajnë agjentë keqdashës potencialisht shumë të rrezikshëm. Pra, miratimi i një antivirusi të nivelit është thelbësor.

Zgjedhja e një zgjidhjeje si Norton 360 Premium ju lejon të luani me kompjuterin tuaj pa shqetësime në lidhje me modalitetet me qëllim të keq ose lloje të tjera ndërhyrjesh.

Në këtë kontekst, në fakt, ai shkon përtej skanimit dhe zbulimit klasik të malware. Kompleti i sigurisë në fjalë ofron disa shërbime për të mbrojtur pajisjen tuaj nga çdo këndvështrim.

Flitet, për shembull, për një VPN të integruar. Më pas, menaxheri i fjalëkalimeve, i kombinuar me sistemin e kontrollit prindëror, është ideal për të mbrojtur lojtarët më të rinj nga vjedhja e fjalëkalimeve dhe më shumë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/08/zbulohet-malware-ne-nje-mod-popullor-te-final-fantasy-14/