YouTube: veçori të reja dhe ndryshime estetike

Pas lajmeve të inteligjencës artificiale për reklamuesit, YouTube po përgatitet të mirëpresë një seri të tërë funksionesh të reja, për të gjithë përdoruesit dhe në të gjitha platformat, të cilat me siguri do t’i bëjnë shumicën e njerëzve të lumtur. Në fakt, në blogun zyrtar të platformës u shpërnda një postim specifik që njoftonte zbatimin e ndryshimeve të ndryshme interesante për versionet Web, celular dhe madje edhe Smart TV të shërbimit të famshëm video të cilat tashmë janë në shpërndarje.

YouTube: veçori të reja dhe përmirësime grafike
Një nga veçoritë e reja është mundësia e përshpejtimit më të lehtë të riprodhimit të videos deri në 2x, gjë që është veçanërisht e dobishme për ata që duhet të zvogëlojnë kohën e nevojshme për të konsumuar përmbajtje. Për ta bërë këtë, thjesht shtypni dhe mbani gishtin mbi video ose klikoni mbi të, duke rritur automatikisht shpejtësinë e riprodhimit.

Njoftohet gjithashtu shtimi i pamjeve më të mëdha të videove, duke e bërë më të lehtë navigimin dhe reagime të reja haptike që vibrojnë kur rri pezull mbi pikën fillestare të një videoje, duke rritur saktësinë e navigimit me prekje.

YouTube synon gjithashtu të prezantojë një bllokim të ri të ekranit, i krijuar për të kufizuar ndërprerjet gjatë shikimit të një videoje në celular, por ky është një funksion i destinuar ekskluzivisht për përdoruesit Premium.

Një risi tjetër e rëndësishme është stabilizimi i volumit, i cili siguron më pak luhatje si brenda një videoje, ashtu edhe kur kaloni nga një përmbajtje në tjetrën.

Skeda e bibliotekës është rishikuar gjithashtu si në ueb ashtu edhe në celular: tani + quhet “Ti” dhe aksesi i thjeshtuar në videot e shikuara tashmë, listat e luajtjes, shkarkimet dhe blerjet e bëra, të gjitha nga një vend i vetëm.

Janë zbatuar edhe ndryshime të vogla estetike, të tilla si animacionet kur shtypni butonin Like ose abonoheni në një kanal, për të numëruar shikimet dhe pëlqimet gjatë 24 orëve të para të një videoje.

Ka gjithashtu përmirësime për aplikacionet Smart TV, të cilat tani duken shumë më të ngjashme me homologët e tyre në ueb, me një meny të re vertikale, një seksion përshkrimi të lëvizshëm dhe elementë shtesë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/18/youtube-vecori-te-reja-dhe-ndryshime-estetike/