YouTube riaktivizon kanalin e Donald Trump

Pas Twitter, Facebook dhe Instagram është radha e YouTube. Kanali zyrtar i Donald Trump u riaktivizua mbrëmjen e djeshme, më shumë se dy vjet pas pezullimit të tij. Ish-presidenti tani mund të përfitojë nga platforma popullore e ndarjes së videove kur bën fushatë për zgjedhjet e vitit 2024.

Rihap kanalin e Trump në YouTube
Pas sulmit në Capitol Hill më 6 janar 2001, Meta (në atë kohë Facebook), Instagram, Twitter dhe YouTube kishin vendosur të pezullonin llogaritë e tyre përkatëse, pasi ato përdoreshin për të nxitur dhunën. Videot (më pas u hoqën) që mbështesin teorinë e mashtrimit zgjedhor ishin postuar në YouTube. Kanali nuk ishte mbyllur, por Trump nuk mund të ngarkonte video të reja dhe abonentët (janë mbi 2.68 milionë) nuk mund të shkruanin komente.

Të gjitha kufizimet u hoqën mbrëmë. Trump postoi shpejt një video 11 sekondëshe me mbishkrimin “U KTHAM!” lidhur me fitoren në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016. Në tweet-in në YouTube që njofton riaktivizimin e kanalit ka një referencë të qartë për zgjedhjet e ardhshme të vitit 2024. Qytetarët amerikanë tashmë kanë mundësinë të ndjekin një nga kandidatët. Megjithatë, specifikohet se kanali do të duhet të respektojë rregullat.

E njëjta video është postuar në faqen e Facebook-ut, e cila është restauruar në fillim të shkurtit. Ish-presidenti nuk ka ndarë ende asgjë në Instagram dhe Twitter. Sipas një marrëveshjeje të nënshkruar me TMTG (Trump Media & Technology Group), Trump nuk mund të publikojë postimet e Truth Social në platforma të tjera për gjashtë orë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/18/youtube-riaktivizon-kanalin-e-donald-trump/