YouTube prezanton një masë të re kundër adblock

Pasi njoftoi se do të bllokonte përdoruesit që përdorin adblock, YouTube tani ka filluar të shfaqë një kohëmatës numërimi mbrapsht në një pop-up për të dekurajuar adblock.

Fillimisht, YouTube shfaqi një paralajmërim për përdoruesit që përdorin adblock, duke u dhënë atyre tre mundësi për të çaktivizuar mjetin dhe për të vazhduar shikimin e videove. Tani, masa e re shfaq të njëjtin mesazh, por me një numërim mbrapsht.

Alarmi kërcyes i YouTube shfaqet me një ikonë të orës, e cila mund të zgjasë nga 30 deri në 60 sekonda, në këndin e sipërm djathtas të ekranit. Në fund të numërimit mbrapsht, platforma do të shfaqë automatikisht një reklamë.

Paralajmërimi i YouTube ende ofron dy alternativa për adblock: “lejo reklamat në YouTube” ose “provo YouTube Premium”. Masa u iniciua për disa përdorues të adblock në mbarë botën.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/19/youtube-prezanton-nje-mase-te-re-kunder-adblock/