YouTube Premium: Disa përdorues ende shohin reklama

Është tema më e nxehtë e momentit mes të apasionuarve në YouTube. Pak ditë më parë, platforma i ktheu shpinën përmbajtjes pa pagesë prej vitesh, duke i ftuar me forcë përdoruesit e saj të zgjidhnin paketën me pagesë. Nëse nuk e bëjnë këtë, ata do të detyrohen të merren me reklamat, e cila është veçanërisht e pranishme – për të mos thënë invazive – në platformë, duke qenë se bllokuesit e reklamave janë bllokuar përfundimisht.

Natyrisht, ky kufizim i ri ka shtyrë miliona përdorues të braktisin bllokuesit e reklamave dhe të vazhdojnë të shikojnë YouTube falas. Të tjerë zgjodhën zgjidhjen më të përshtatshme, duke zgjedhur përfundimisht paketën Premium. Në këtë mënyrë, të paktën, nuk ka më reklamë… por nuk është kështu. Në fakt, disa përdorues kanë raportuar në Reddit dhe rrjete të tjera sociale se reklamat shfaqen në videot e tyre, pavarësisht se kanë aktivizuar abonimin e tyre me pagesë.

Ka reklama në YouTube Premium dhe kjo është krejtësisht normale
Megjithatë, thjesht konsultohuni me faqen e mbështetjes në YouTube për të kuptuar se situata është krejtësisht normale. “Mund të shihni ende markat, promovimet, lidhjet dhe veçoritë që krijuesi i përmbajtjes ka vendosur ose aktivizuar në videon e tij. Dallimi është se këto reklama nuk e ndërpresin videon, por janë të integruara në vetë përmbajtjen.“, shkruan Google.

Prandaj, ndryshimi qëndron në mënyrën se si shfaqen reklamat. Me YouTube Premium mund të shikoni video pa u shqetësuar nga reklamat që shfaqen përpara, gjatë ose mbi video. Këto reklama janë ato që YouTube vendos për të financuar platformën dhe krijuesit. Këto reklama janë gjithashtu të dukshme për përdoruesit e Premium, por nuk e ndërpresin rrjedhën e videos.

Nga ana tjetër, asgjë nuk ju pengon të shihni një reklamë në fund të videos, vetëm për të dhënë një shembull. Ky është një ndryshim i rëndësishëm për t’u marrë parasysh përpara se të abonoheni në YouTube Premium.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/14/youtube-premium-disa-perdorues-ende-shohin-reklama/