YouTube Premium: Cilësi më e mirë e videos në Android

YouTube ka njoftuar disponueshmërinë e opsionit që ju lejon të rrisni cilësinë e videove në Android, ueb dhe smart TV. Abonentët Premium do të mund të zgjedhin rezolucionin Premium 1080p, siç ndodh tashmë në iOS. Kompania Mountain View gjithashtu kujtoi se testet janë duke u zhvilluar për dy veçoritë e AI të prezantuara në fillim të muajit.

Rezolucioni premium 1080p edhe në Android
YouTube Premium ofron disa veçori unike, duke përfshirë pa reklama, shkarkim për luajtje jashtë linje, luajtje në sfond, funksionalitet PiP (Picture-in-Picture) dhe akses në YouTube Music Premium. Një nga risitë më të fundit është mbështetja për cilësi më të lartë të videos, e quajtur 1080p Premium.

Fillimisht i disponueshëm vetëm në iOS, cilësimi i ri tani është i pranishëm në Android, ueb dhe televizor inteligjent. Krahasuar me rezolucionin standard 1080p, shpejtësia e biteve është rritur, kështu që transmetimi është më i qartë dhe me më shumë detaje. Funksioni aktivizohet automatikisht bazuar në lidhjen tuaj dhe cilësimet e ekranit ose mund të aktivizohet manualisht në meny.

Abonentët Premium mund të rifillojnë riprodhimin në një pajisje tjetër nga ku e lanë. Ky funksionalitet, fillimisht i disponueshëm në telefonat inteligjentë dhe në ueb, tani mund të përdoret edhe në tableta dhe televizorë inteligjentë. YouTube ka prezantuar gjithashtu distinktivë Premium që tregojnë arritjen e objektivave të caktuara (historia e shikimit duhet të aktivizohet).

Më në fund, kompania Mountain View kujtoi se përdoruesit Premium mund të testojnë dy veçori të AI. Prekja e butonit Pyet, i treguar poshtë disa videove, fillon një bisedë me chatbot (i ngjashëm me Bard). Mjeti ju lejon të kërkoni detaje rreth videos ose të merrni sugjerime për përmbajtje të ngjashme (vetëm në SHBA në Android).

Eksperimenti i dytë ju lejon të gjeneroni përmbledhje të komenteve në video, duke shmangur leximin e të gjithave. Thjesht prekni butonin Temat. Nuk dihet nëse dhe kur dy veçoritë do të jenë të aksesueshme për të gjithë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/17/youtube-premium-cilesi-me-e-mire-e-videos-ne-android/