YouTube Music mirëpret zyrtarisht podkastet

Shkurtin e kaluar, Google jo vetëm që njoftoi ardhjen e radiove të personalizuara në YouTube Music, por edhe ardhjen e podkasteve në të njëjtin aplikacion. Nuk janë shfaqur shumë sinjale brenda shërbimit që atëherë, e deri më sot. Në fakt, shumë përdorues po sinjalizojnë ardhjen e podkasteve si sugjerime direkt në ekranin bazë, ose brenda panelit të kërkimit të përmbajtjes.

YouTube Music mirëpret podkastet
Siç është marrë nga 9to5Google, imazhet e para u shfaqën në Reddit falë përdoruesve amerikanë, me sa duket të parët që morën këtë funksion. Nuk është e qartë nëse kjo është një fazë testimi që sapo ka filluar ekskluzivisht jashtë shtetit, apo nëse është fillimi aktual i shpërndarjes së përditësimeve.

Ndërfaqja është mjaft e ngjashme me atë ekzistuese për kërkimin dhe shfaqjen e këngëve muzikore: siç mund ta shihni më poshtë, ekrani përmban seksionin “tani po luhet” dhe disa pjesë të tjera të ndërfaqes, me çelësin e zakonshëm për të kaluar nga audio në video për të ruajtur të dhënat celulare.

Vetëm butonat pranë opsionit luaj/pauzë janë paksa të ndryshëm, duke ju lejuar të ktheni transmetimin prapa dhjetë sekonda ose me shpejtësi përpara 30 sekonda; më në fund, ekziston një kohëmatës i gjumit dhe një përzgjedhës i shpejtësisë së riprodhimit.

Në ndërfaqen e kërkimit dhe në bibliotekë, nga ana tjetër, është e mundur të filtroni podkastet për të gjetur programet më të ndjekura në asnjë kohë. Si në Spotify, pra, është e mundur të kombinoni përmbajtjen e podcast-it me muzikën.

Mungesa e vërtetë aktualisht në YouTube Music për mbështetjen e podcast-it është abonimi përmes furnizimit RSS, një zonë në të cilën shërbimi Big G përndryshe do të ishte në disavantazh në krahasim me rivalin e tij të drejtpërdrejtë Spotify. Nëse asgjë tjetër, ata që kanë përdorur tashmë Google Podcasts për një kohë të gjatë mund të jenë të qetë: kjo veçori e re nuk do ta zëvendësojë atë shërbim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/30/youtube-music-mirepret-zyrtarisht-podkastet/