YouTube: Është koha për t’i thënë lamtumirë Stories

Nëse nga njëra anë, “YouTube Shorts” përmirësohen falë inteligjencës artificiale, siç demonstrohet nga ekipi i Google Deepmind, nga ana tjetër platforma e transmetimit përshëndet një nga veçoritë më të njohura në botë në aplikacionet e mesazheve, por me pak interes për Rasti specifik i YouTube: duke filluar nga qershori, në fakt, pas gjashtë vitesh do të duhet t’i themi lamtumirë Stories. Të konsideruara të pakta edhe nga stafi, ato do të “zëvendësohen” nga veçoritë ekzistuese.

YouTube u thotë lamtumirë Stories
I prezantuar në vitin 2017, ashtu si platformat e tjera si Instagram dhe Facebook po merrnin përsipër nga Snapchat, Stories në YouTube do të çaktivizohen më 26 qershor 2023: “Nga 26/06/2023, opsioni për të krijuar një histori të re në YouTube nuk do të jetë më. në dispozicion. Historitë që janë publikuar tashmë në atë datë do të skadojnë shtatë ditë pasi ato të jenë ndarë fillimisht, “thotë Google në blogun e mbështetjes teknologjike.

Qëllimi është të inkurajohen krijuesit që të përdorin postimet e community dhe Short: të parat janë të disponueshme që nga fillimi i majit për të gjitha llogaritë, madje edhe ato me më pak se 500 abonentë, dhe të shijojnë shumë veçori të disponueshme pikërisht në Tregime, duke përfshirë veglat e redaktimit dhe aftësia që postimet të skadojnë pas 24 orësh.

Me shpalljen e ardhshme të veçorive të reja si për postimet ashtu edhe për Shorts, është e qartë se YouTube synon të investojë në këtë paketë shërbimesh, duke i bërë ato zgjidhje ideale për të komunikuar me publikun shpejt dhe në mënyrë efektive, duke shmangur që ndoshta disa përdorues të harroni t’i shikoni Tregime.

Ndërkohë, kompania amerikane me sa duket po punon gjithashtu për të bllokuar bllokuesit e reklamave, duke i detyruar përdoruesit të paguajnë ose të shikojnë reklama.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/26/youtube-eshte-koha-per-ti-thene-lamtumire-stories/