YouTube dëshiron të bëhet TV i vërtetë

Është YouTube, por ndihet si një televizion i vërtetë, me filma, seriale, shfaqje dhe ngjarje të transmetuara drejtpërdrejt.

Ajo që tani për tani është vetëm një sugjerim mund të kthehet së shpejti në realitet. Siç raportohet nga Wall Street Journal, platforma e transmetimit Mountain View po punon për të lëshuar një veçori të re në YouTube që do t’i lejojë përdoruesit të shikojnë përmbajtje televizive. Për momentin, funksioni është duke u testuar për një përzgjedhje të përdoruesve, por së shpejti mund të dalë zyrtarisht. YouTube TV: falas dhe financohet nga reklamat Edhe pse për momentin nuk dimë detaje mbi funksionimin e funksionit të ri të YouTube që sjell streaming TV në platformë, thashethemet flasin për një shërbim që duhet të jetë plotësisht falas për përdoruesit dhe të financohet nga reklamat e përfshira në transmetime.

Funksioni i ri duhet ta bëjë YouTube një transmetues të vërtetë televiziv në internet, duke ofruar kanale të drejtpërdrejta së bashku me propozimin e filmave dhe shfaqjeve që tashmë mund të shihen në platformë. Duke u regjistruar për një abonim në shërbimin Google TV.

Marrëveshjet e YouTube me transmetuesit The Wall Street Journal shpjegon gjithashtu se kompania amerikane tashmë po punon për të bërë marrëveshje me ata që menaxhojnë përmbajtjen televizive. Oferta e YouTube do të ishte ofrimi i përmbajtjes në platformën e tij dhe ndarja e të ardhurave nga reklamat me transmetuesit e ndryshëm, duke mbajtur 45% të fitimeve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/18/youtube-deshiron-te-behet-tv-i-vertete/