Xiaomi përgatit MIOS, a do të zëvendësojë MIUI?

Në të njëjtat javë në të cilat Xiaomi po vazhdon të përhapë MIUI 14 në POCO, Xiaomi dhe smartfonë të tjerë nën-markë, në rrjet po diskutohet krijimi i mundshëm i një sistemi të ri operativ nga kompania kineze. Thashethemet më të fundit që janë përhapur në internet flasin veçanërisht për zhvillimin aktiv të MIOS me synimin për një debutim gjatë muajve ose, përndryshe, viteve të ardhshme.

A po përgatit Xiaomi MIOS?
Midis entuziastëve të teknologjisë, MIOS ka qenë një “gozhdë e fiksuar” e fansave të Xiaomi që nga viti 2013: tashmë dhjetë vjet më parë, në fakt, të brendshmit po mendonin për lançimin e sistemit operativ krejt të ri si një zëvendësim për MIUI-në tashmë tradicionale, personalizim në pronësi të sistemi operativ android. Thashethemet, pra, kanë qenë rreth e rrotull për një kohë të gjatë, ndoshta edhe shumë gjatë; Pikërisht për këtë, publiku është mësuar të shqyrtojë me kujdes çdo lajm që lidhet me MIOS-in.

Sidoqoftë, ekrani që shihni më lart sugjeron zhvillimin e fundit nga stafi i Xiaomi: duke gjykuar nga numri i ndërtimit të Alpha, sistemi operativ do të kishte arritur versionin 0.85 nëntorin e kaluar 2022.

Fatkeqësisht për momentin nuk ka detaje të tjera në lidhje me MIOS: specifikimet janë një mister, veçoritë e papublikuara gjithashtu. Megjithatë, realizimi i tij si fork i Android-it është i parashikueshëm, duke ndjekur shembullin e Huawei me HarmonyOS. Për më tepër, sipas të gjitha gjasave do të mbetet mjaft i ngjashëm me MIUI, të paktën në këtë përsëritje origjinale. Do të ketë disa ndryshime me ndërfaqen MIUI të standardizuar tani në telefonat inteligjentë dhe pajisje të tjera celulare Xiaomi, por shtrirja e tyre nuk është e qartë.

Mbetet vetëm të presim përhapjen e informacioneve të tjera për këtë çështje, duke shpresuar këtë herë në sinjale konkrete dhe jo në një “asgjë të bërë”, ashtu si dhjetë vjet më parë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/20/xiaomi-pergatit-mios-a-do-te-zevendesoje-miui/