X (Twitter): Kërkimi semantik me AI në zhvillim e sipër

Elon Musk ka konfirmuar se X do të ofrojë një veçori të re kërkimi semantik të fuqizuar nga AI. Ky do të ishte një përmirësim i dukshëm ndaj teknologjisë aktuale që kërkon vetëm fjalë kyçe të sakta. George Hotz gjithashtu premtoi të përmirësonte funksionalitetin, por u largua nga kompania kaliforniane pesë javë pas punësimit.

Kërkimi semantik për X
Funksioni aktual i kërkimit është mjaft i kufizuar. Në fakt, shfaqen vetëm rezultatet që korrespondojnë saktësisht me tekstin e shtypur në kutinë lart djathtas (të dukshme vetëm pasi të keni hyrë në llogari). Një punonjës i kompanisë kaliforniane theksoi se ai përdori Google për të gjetur një postim të publikuar në rrjetin social (nuk është e qartë pse një punonjës nuk i njeh këto kufizime, por kjo është një histori tjetër, ed).

Elon Musk më pas u përgjigj duke konfirmuar se inxhinierët X janë duke punuar në kërkimin semantik.

Google ka përdorur kërkimin semantik për më shumë se 10 vjet. Ashtu si teknologjitë e tjera të inteligjencës artificiale, ajo kërkon grupe të mëdha të dhënash dhe për këtë arsye fuqi të madhe kompjuterike për trajnimin e modeleve. Ndryshe nga kërkimi tradicional, kërkimi semantik përdor përpunimin e gjuhës natyrore për të kuptuar kuptimin e fjalëve.

Në praktikë, kur zbatohet kërkimi semantik, rrjeti social do të tregojë rezultate të rëndësishme kontekstuale, edhe nëse ato nuk përmbajnë termat e saktë të pyetjes. Kërkimi semantik mund të shfrytëzohet për shërbimet e ardhshme që do të prezantohen nga kompania kaliforniane.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/08/x-twitter-kerkimi-semantik-me-ai-ne-zhvillim-e-siper/