X (Twitter): Flet CEO Linda Yaccarino

Dje, disi çuditërisht, njoftimi i riemërtimit të Twitter-it, i cili mirëpret një X (ajo që shihet më lart) në vend të logos së famshme dhe historike të zogut në fluturim. Një ndryshim i dëshiruar nga Elon Musk, i cili, në të kaluarën, kishte shfaqur tashmë një predikim për shkronjen, duke e lidhur atë në disa raste me projektin e tij që synonte krijimin e një Everything App. Linda Yaccarino, e cila ka qenë CEO e re e kompanisë për rreth një muaj e gjysmë, foli gjithashtu për këtë çështje.

Linda Yaccarino, CEO e Twitter, për X
Në një sërë postimesh ai i referohet ambicieve të platformës. Synimi është të shkohet përtej statusit të rrjetit social. Ne i raportojmë ato më poshtë në formë të përkthyer për të kuptuar më shumë.

Është një gjë jashtëzakonisht e rrallë, në jetë apo në biznes, të kesh një shans të dytë për të lënë një shenjë tjetër. Twitter e ka bërë atë masivisht dhe ka ndryshuar mënyrën se si ne komunikojmë. Tani, X do të shkojë më tej, duke transformuar sheshin publik global.

Kreativiteti do të jetë në qendër të nismës, por me përfshirjen e shumë aktiviteteve të tjera. Ndër këto, menaxhimi i pagesave dhe transaksionet ekonomike. Në fund të fundit, le të kujtojmë se aktiviteti sipërmarrës i Elon Musk mori hov, në fund të viteve ’90, pikërisht me themelimin e X.com, që më vonë u bë PayPal.

X është gjendja e ardhshme e interaktivitetit të pakufishëm, e përqendruar rreth audio, video, mesazheve, pagesave dhe bankave, e cila do të krijojë një treg global për ide, mallra, shërbime dhe mundësi. Mundësuar nga inteligjenca artificiale, ajo do të na lidhë në mënyra që sapo kemi filluar të imagjinojmë.

Siç thuhet nga Yaccarino, riemërtimi nuk është një pikë mbërritjeje, por një fillim i ri.

Për vite me radhë, fansat dhe kritikët e kanë shtyrë Twitter-in të ëndërrojë më shumë, të inovojë më shpejt dhe të çlirojë potencialin tonë të madh. X do ta bëjë këtë dhe më shumë. Tashmë kemi filluar të shohim X të marrë formë gjatë tetë muajve të fundit përmes lançimeve tona të shpejta të veçorive, por ne sapo kemi filluar.

Ajo më pas shtoi se nuk ka absolutisht asnjë kufi për këtë transformim dhe se X do të jetë platforma që mund të ofrojë… praktikisht gjithçka. Mbi (dhe në imazhin hapës) logoja e re, e projektuar në fasadën e selisë në San Francisko.

Nisur nga koha, është e vështirë të mos e lidhësh risinë me lançimin e fundit të Threads, platformës sociale të krijuar nga Meta (Facebook, Instagram), e cila për nga metoda dhe dinamika do të përbëjë një konkurrent të ri të Twitter.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/24/x-twitter-flet-ceo-linda-yaccarino/