X do të mbledhë të dhëna biometrike dhe pune

X ka publikuar politikën e re të privatësisë e cila do të hyjë në fuqi më 29 shtator. Ndryshimet më të rëndësishme kanë të bëjnë me seksionin që lidhet me informacionin që përdoruesi është i detyruar të japë për të përdorur shërbimin. Kompania e Elon Musk do të mbledhë të dhëna biometrike dhe të punës. Kjo e fundit do të përdoret për të rekomanduar punë të mundshme përmes X Hiring.

Të dhënat biometrike në duart e X
Në versionin e mëparshëm të zbulimit, u renditën katër kategori të dhënash. Në versionin e ri janë shtuar informacioni biometrik dhe aplikimet për punë. Në rastin e parë, X shkruan se, bazuar në pëlqimin e përdoruesit, informacioni biometrik mund të mblidhet dhe përdoret për qëllime sigurie, mbrojtjeje dhe identifikimi.

Megjithatë, nuk është e qartë se si do të mblidhet, ruhet dhe përdoret. Ndoshta X do të përdorë të dhënat biometrike për të zbuluar llogari të rreme ose për të ofruar shërbime të tjera, siç janë shërbimet e pagesave. Në fillim të korrikut, një përdorues i Illinois paditi kompaninë me bazë në Kaliforni për nxjerrjen e identifikuesve biometrikë nga çdo foto që përmban një fytyrë.
Nga ana tjetër, qëllimi i mbledhjes së të dhënave të punës është më i qartë. X shkruan se ai do të përdorë disa të dhëna (CV, të dhënat e shkollës, preferencat e profesionit, aftësitë dhe aftësitë, aktiviteti i kërkimit të punës dhe të tjera) për të rekomanduar punë të mundshme, për t’i ndarë ato me punëdhënësit e mundshëm, për t’i lejuar punëdhënësit të gjejnë kandidatë të mundshëm dhe të shfaqin reklama më të rëndësishme .

Platforma e re X Hiring ka qenë aktive (në versionin beta) që nga 25 gushti, e cila lejon kompanitë me një abonim të Organizatave të Verifikuara të publikojnë oferta pune, siç mund të shihet në postimin zyrtar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/02/x-do-te-mbledhe-te-dhena-biometrike-dhe-pune/