WordPress ndërpret shpërndarjen në Twitter

Automattic ka njoftuar se ndarja automatike e postimeve të WordPress në Twitter me shtojcën JetPack Social nuk do të jetë më e disponueshme. Vendimi është pasojë e rritjes së çmimeve për përdorimin e API-ve të rrjetit social. Duke filluar nga 1 maji, përdoruesit do të duhet të fusin manualisht lidhjen e postimit në tweet.

WordPress braktis API-në e Twitter
Në fund të janarit, Twitter kishte bllokuar aksesin përmes klientëve të palëve të treta, duke përmendur një shkelje të kushteve të shërbimit. Arsyeja e vërtetë u zbulua pak ditë më vonë. Kompania kaliforniane ka prezantuar plane të reja abonimi për përdorimin e API, duke e bërë planin falas praktikisht të padobishëm.

Në fillim të prillit, Twitter pezulloi aksesin në API, kështu që ndarja automatike me shtojcën JetPack Social nuk funksiononte më. Disa orë më vonë problemi u rregullua, por kjo ishte vetëm një pamje paraprake e asaj që do të vinte.

Automattic është përpjekur të arrijë një marrëveshje me Twitter. Duke pasur parasysh çmimin ndalues ​​(42,000 dollarë në muaj për planin Enterprise), kompania kaliforniane ka vendosur të heqë mbështetjen e Twitter nga plugin JetPack Social. Ndarja e postimeve është e mundur vetëm duke kopjuar lidhjen në tweet.

Përdoruesit ende mund të përfitojnë nga ndarja automatike në Facebook, Tumblr dhe LinkedIn. Mbështetja për Instagram dhe Mastodon do të shtohet në javët në vijim. Microsoft dhe kompani të tjera kanë vendosur gjithashtu të mos përdorin më API-në e Twitter. Kjo mund të zvogëlojë ndjeshëm trafikun në rrjetin social dhe rrjedhimisht të ardhurat nga reklamat.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/02/wordpress-nderpret-shperndarjen-ne-twitter/