WordPress: Dy dobësi në plugin Jupiter X Core

Studiuesit e Patchstack kanë zbuluar dy dobësi kritike në shtojcën Jupiter X Core, të instaluar në mbi 172,000 sajte WordPress, që mund të shfrytëzohen për të hyrë në llogari dhe për të kopjuar skedarë pa vërtetim. Zhvilluesi ArtBees lëshoi ​​arnimet në fund të korrikut dhe fillim të gushtit, pasi mori njoftim në mes të korrikut.

Instaloni përditësimin tani
Jupiter X Core është një komponent i Jupiter X, një nga redaktorët vizualë më të njohur për WordPress. Dobësia e parë, e treguar me CVE-2023-38388, u gjet në versionet e shtojcave më të ulëta se 3.3.5. Mund të shfrytëzohet nga aktorë me qëllim të keq për të ngarkuar skedarë në server pa vërtetim, duke përfshirë skedarët PHP që lejojnë ekzekutimin e kodit në distancë.

Dobësia e dytë, e emërtuar CVE-2023-38389, u zbulua në versionet e shtojcave më të ulëta se 3.3.8. Mund të shfrytëzohet për të marrë kontrollin e çdo llogarie të WordPress (përfshirë administratorin), pa vërtetim. Kërkesa e vetme është të dini adresën e emailit.

Dobësia e parë u rregullua me versionin 3.3.8 të 31 korrikut, ndërsa i dyti u rregullua me versionin 3.4.3 të 9 gushtit. Natyrisht, përdoruesit duhet të instalojnë menjëherë versionin më të fundit të disponueshëm (3.4.6) të lëshuar më 17 gusht.

Këto probleme të njëfishta sigurie tregojnë se “pika e dobët” e WordPress janë shtojcat. Prandaj është e nevojshme të instaloni vetëm ato që janë vërtet të dobishme, duke eliminuar ato që përdoren rrallë ose kurrë. Përveç kësaj, përditësimet duhet të kontrollohen shpesh.

This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/28/wordpress-dy-dobesi-ne-plugin-jupiter-x-core/