Windows 11: shumë probleme me përditësimin KB5030219

Microsoft lëshoi ​​përditësimin kumulativ KB5030219 për Windows 11 22H2 më 12 shtator. Raportet e problemeve për shkak të përditësimit filluan të mbërrinin menjëherë, duke përfshirë ngadalësime, keqfunksionime dhe BSoD (Ekrani blu i vdekjes). Për momentin, kompania Redmond nuk ka filluar asnjë hetim për të zgjidhur gabimet e shumta të treguara nga përdoruesit.

KB5030219: një tjetër problem
Para fillimit të shpërndarjes së një përditësimi të detyrueshëm që instalohet automatikisht, Microsoft kryen disa teste me konfigurime të ndryshme harduerike, por nuk është e mundur të garantohet funksionimi i përsosur në të gjithë kompjuterët. Megjithatë, këtë herë problemet janë mjaft të shumta. Prandaj, përditësimi KB5030219 duket të jetë një nga më të këqijtë në muajt e fundit.

Një nga problemet prek lojën Starfield. Shumë përdorues kanë vërejtur rënie të performancës dhe përplasje me versionin e PC. Çdo gjë kthehet në normale pas çinstalimit të përditësimit. Një gabim i ngjashëm është zbuluar edhe në lojëra të tjera me një rënie nga mbi 100 fps në 10-15 fps.

Disa përdorues kanë raportuar ngadalësim të përgjithshëm të sistemit operativ dhe aplikacioneve edhe me pajisje moderne. Megjithatë, disa kanë vënë re se menyja Start dhe Windows Search nuk funksionojnë më. Probleme të tjera të raportuara janë: PC që nuk rinisin më ose mbeten të mbërthyer në ekranin e kyçjes, lidhje e ngadaltë dhe akses i pamundur në internet. Padyshim që nuk mund të mungonin “ekranet blu të vdekjes” famëkeqe.

Microsoft ende nuk e ka konfirmuar ekzistencën e problemeve, kështu që zgjidhja e vetme është çinstalimi i përditësimit KB5030219. Kjo duhet të bëhet vetëm si opsioni i fundit, pasi arnimet e sigurisë gjithashtu do të fshihen. Duke folur për Windows 11, lëshimi i versionit 23H2 është i pashmangshëm.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/18/windows-11-shume-probleme-me-perditesimin-kb5030219/