Windows 11, përditësimi i Moment 3 22H2 është i disponueshëm: detajet

Disa nga shumë veçori të reja për Windows 11 të zbuluara në kontekstin e ngjarjes Build 2023 të mbajtur nga Microsoft pak ditë më parë më në fund mbërrijnë në sistemin operativ për t’u përdorur nga të gjithë përdoruesit. Vetëm një ditë pas shpërndarjes së një përditësimi opsional që zgjidh problemet e disa printerëve, përditësimi KB5026446, i njohur gjithashtu si “Moment 3”, arrin në sistemin operativ në fjalë. Kjo është një vrojtim shumë i lëngshëm përpara Patch Martës në qershor 2023.

Windows 11 merr Moment 3
Përditësimi nga kodi i identifikimit KB5026446 duhet të jetë opsional, duke qenë një patch paraprake; megjithatë, kompania Redmond po e shtyn atë përmes shkarkimit dhe instalimit automatik. Nuk keni nevojë as të kontrolloni për përditësime të reja: sistemi e shkarkon atë sapo të jetë i disponueshëm për Windows 11 22H2, duke lëshuar kështu veçori të reja dhe duke zbatuar gjithsej 22 ndryshime dhe rregullime.

Veçoritë kryesore përfshijnë badge e llogarisë në menynë Start, mbështetjen e zgjeruar për çipin e sigurisë Microsoft Pluton në sistemet AMD, përmirësimet e aksesueshmërisë së përmbajtjes audio dhe prezantimin e standardit Bluetooth Audio me energji të ulët përmes partneritetit me Samsung Galaxy dhe Intel. Ka gjithashtu rregullime për riprodhimin e audios, rregullimin e lartpërmendur për një problem me printerët shumëfunksionalë, zgjidhjen e gabimeve në lidhje me tastierat me ekran me prekje dhe rregullime të tjera të vogla për probleme të vogla teknike.

Për të hyrë në të gjithë paketën e veçorive të reja, megjithatë, duhet të vazhdoni me të ashtuquajturin “Përditësim i konfigurimit të Windows”: pasi KB5026446 të jetë shkarkuar automatikisht, Windows 11 kërkon që të aktivizoni “Merr përditësimet më të fundit sapo të jenë” konfigurimi nëpërmjet Settings > Windows Update. disponohet”.

Megjithatë, gjatë ditëve të ardhshme, mbështetja vendase për skedarët RAR dhe ZIP duhet të arrijë gjithashtu falë projektit me burim të hapur Libarchive.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/25/windows-11-perditesimi-i-moment-3-22h2-eshte-i-disponueshem-detajet/