Windows 11: Funksione të reja të AI për aplikacionin Photos

Siç ishte parashikuar në fillim të kësaj jave, Microsoft ka njoftuar një përditësim të aplikacionit Windows 11 Photos që prezanton dy veçori të fuqizuara nga AI. Kompania Redmond ka përfshirë risi të tjera në lidhje me shikimin dhe ndarjen e imazheve. Aktualisht ato janë në dispozicion vetëm për Insajderët.

Funksione të reja për aplikacionin Photos
Veçoritë e reja janë të pranishme duke filluar nga versioni 2023.11110.8002.0 i aplikacionit Photos i shpërndarë me versionet më të fundit të Windows 11 në të gjitha kanalet e programit Insider. E para ju lejon të hiqni me lehtësi sfondin e imazhit me një klik të vetëm, duke lënë vetëm subjektin në plan të parë. Imazhi që rezulton mund të ruhet ose kopjohet në clipboard.

Ju gjithashtu mund të zëvendësoni sfondin me një ngjyrë të fortë (ngjyrë të ngurtë). Përdoruesi mund të zgjedhë nuancën e tij të preferuar me një “zgjedhës ngjyrash”. Përndryshe, mund të futni kodin heksadecimal të ngjyrës ose vlerën përkatëse RGB.

Veçoria Filmstrip tregon miniaturë të fotove të tjera në të njëjtën dosje nën secilën foto. Bazuar në reagimet, Microsoft ka çaktivizuar ekranin Filmstrip kur hap një imazh. Tani shfaqet duke klikuar në ikonën në këndin e poshtëm të majtë ose butonin F.

Në çdo dosje është shtuar “shiriti i lëvizjes së afatit kohor”, i cili ju lejon të gjeni shpejt fotot bazuar në datën. Së fundi, opsioni për të ndarë (përmes lidhjeve) imazhet e ruajtura në OneDrive është shtuar. Photos është një nga aplikacionet që Microsoft do të lejojë të heqë nga Windows 11 për të përmbushur detyrimet e Aktit të Tregjeve Dixhitale në Evropë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/18/windows-11-funksione-te-reja-te-ai-per-aplikacionin-photos/