Windows 11 do të ketë asistentin e vet virtual: ja çfarë mund të bëjë Windows Copilot

Njoftimi më i rëndësishëm, dhe ndoshta edhe më i dukshëm, në prezantimin kryesor të Build 2023 ishte ai që lidhej me Windows Copilot. Është një asistent virtual gjenerues i fuqizuar nga AI, i cili do të kombinojë aftësitë që kemi parë tashmë në Bing Chat së bashku me ato të shtojcave të ndryshme për të ndihmuar përdoruesin në një sërë detyrash.

Windows Copilot mund të aktivizohet përmes një butoni të dedikuar në sirtarin e sistemit, i cili do të hapë shiritin anësor Copilot. Kur të thirret shiriti, kërkesat do të mbeten në përputhje me aplikacionin, programet dhe dritaret e hapura, me funksionin që Microsoft thotë se është krijuar për t’u aktivizuar në një mënyrë të thjeshtë dhe për të ofruar një përvojë të rrjedhshme dhe intuitive të përdoruesit. Risia u detajua më tej në një postim të dedikuar në blogun zyrtar i cili flet për evolucionet në fushën e AI që priten për të ardhmen e afërt.

Copilot zyrtar i Windows – një asistent në sistemin operativ Microsoft
Windows Copilot faturohet nga Microsoft si platforma e parë e kompjuterit me AI, e krijuar për të “siguruar mbështetje të centralizuar”. Funksioni do të lejojë përdorimin më të lehtë të funksioneve të ndryshme të sistemit operativ, duke ndihmuar përdoruesin të konfigurojë cilësimet në bazë të nevojave të tij dhe të kryejë veprime aktuale me kompjuterin. Windows Copilot do të ndihmojë gjithashtu me funksionet bazë, të tilla si kopjimi/ngjitja, organizimi i dritareve, marrja e pamjeve të ekranit dhe personalizimi i sistemit.

Jo vetëm që përdoruesit do të jenë në gjendje të kopjojnë përmbajtjen, por gjithashtu do të jenë në gjendje të përdorin asistentin për ta rishkruar atë, për ta përmbledhur ose për të shpjeguar konceptin që qëndron pas të njëjtës përmbajtje. Siç e kemi parë tashmë me Bing Chat, Windows Copilot do të jetë gjithashtu në gjendje t’u përgjigjet pyetjeve mbi temat më të ndryshme si koha në një vend të largët të botës, një sugjerim për fluturimet për ta arritur atë dhe shumë më tepër. Funksioni do të përfitojë gjithashtu nga shtojcat e dedikuara (të përputhshme me Bing dhe ChatGPT) për të zgjeruar më tej funksionalitetin e saj, me Microsoft-in duke mbledhur zhvilluesit për të mbështetur funksionin.

Windows Copilot do të jetë i disponueshëm në pamje paraprake në qershor në Windows 11, por nuk e dimë ende se kur do të dalë në versionin përfundimtar.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/24/windows-11-do-te-kete-asistentin-e-vet-virtual-ja-cfare-mund-te-beje-windows-copilot/