Windows 11 do t’ju lejojë të çinstaloni Edge dhe të çaktivizoni Bing, falë DMA të BE-së

Në një postim të publikuar në blogun e tij zyrtar, Microsoft përshkroi masat që synon të zbatojë për të sjellë sistemin operativ Windows 11 në përputhje me Aktin e Tregjeve Dixhitale të Zonës Ekonomike Evropiane.

Ndryshimet do t’i lejojnë përdoruesit në EEA të çinstalojnë Microsoft Edge, të çaktivizojnë Bing në Windows Search dhe të çaktivizojnë Furnizimin e Lajmeve të Microsoft dhe reklamat e miniaplikacioneve. Këto veçori të reja i shtohen listës tashmë në rritje të aplikacioneve që mund të hiqen nga përdoruesit.

Microsoft njoftoi gjithashtu nisjen e një përditësimi në Bordin e Widget-it që do t’i lejojë përdoruesit të çaktivizojnë Furnizimin e Lajmeve dhe reklamat e Microsoft-it, duke lejuar vetëm ata që synojnë t’i përdorin ato t’i mbajnë ato. Këto risi, shpjegon gjigandi Redmond, do të zbatohen ekskluzivisht për PC-të që ndodhen brenda Zonës Ekonomike Evropiane, përkatësisht:

Austria
Belgjika
Bullgaria
Kroacia
Republika e Qipros
Republika Çeke
Danimarka
Estonia
Finlanda
Franca
Gjermania
Greqia
Hungaria
Islanda
Irlanda
Italia
Letonia
Lihtenshtajni
Lituania
Luksemburgu
Malta
Hollanda
Norvegjia
Polonia
Portugalia
Rumania
Sllovakia
Sllovenia
Spanja
Suedia

Ndër ndryshimet e tjera që Microsoft po i bën Windows 11 është funksioni që do të sigurojë që sistemi operativ të kujtojë cilësimet e paracaktuara të vendosura nga përdoruesit: kjo do të prekë shfletuesit, por edhe klientët e emailit. Windows do t’i pyesë përdoruesit nëse duan të sinkronizojnë cilësimet me llogarinë e tyre të Microsoft.

Veçoritë e reja do të zbatohen në pamje paraprake në Windows 11 në kanalin Insider Beta në javët e ardhshme, ndërsa ato do të jenë të disponueshme për të gjithë në fillim të vitit të ardhshëm. Microsoft shpjegoi se Windows 11 do të jetë në përputhje me DMA deri më 6 mars 2024.

Shumë nga këto ndryshime do të zbatohen edhe në Windows 10, përsëri deri më 6 mars 2024.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/17/windows-11-do-tju-lejoje-te-cinstaloni-edge-dhe-te-caktivizoni-bing-fale-dma-te-be-se/