Windows 11: aktiv në pothuajse gjysmë miliard pajisje

Windows 11 aktualisht është në përdorim në mbi 400 milionë pajisje në muaj. Informacioni i raportuar nga redaksia e Windows Central vjen direkt nga Microsoft, pikërisht nga një shënim i brendshëm i kompanisë.

Windows 11 në më shumë se 400 milionë pajisje në muaj
Kjo është një shifër shumë e rëndësishme që duket se është arritur kohët e fundit. Për më tepër, me ritmin aktual, kompania Redmond duhet të jetë në gjendje të tejkalojë shifrën gjysmë miliardë deri në fillim të vitit 2024.

Duhet mbajtur parasysh se lansimi i Windows 11 u bë në tetor 2021 dhe u deshën dy vjet për të arritur shifrën e rëndësishme në fjalë, të cilën, megjithatë, paraardhësi i tij, Windows 10, e kishte arritur në pak më shumë se një vit.

Prandaj, Windows 11 është rritur me një ritëm më të ngadaltë se Windows 10, por ka ende dallime thelbësore në nisje midis dy sistemeve operative. Windows 10 në fakt u shpërnda si një përditësim për Windows 8.1 dhe Windows 7 të mëparshëm, ndërsa OS më i fundit mbërriti në treg me kërkesa më të rrepta të sistemit dhe për shkak të nevojës për modulin TPM, PC-të e mbështetur ishin vetëm ata nga 2018 e tutje. prandaj duke ngadalësuar miratimin e tij.

Pikërisht në bazë të skenarit të përshkruar më sipër, Microsoft nuk u befasua nga rritja më e ngadaltë e sistemit operativ të tij të fundit dhe në fakt objektivat fillestarë ishin më të ulët. Për sa i përket bazës së përdoruesve, pra, Windows 11 ishte më i suksesshëm sesa pritej në të vërtetë “Redmondian”, i cili u favorizua veçanërisht nga programi i ri i përditësimit Moments i cili i lejoi kompanisë të shpërndante më shpejt funksionet e përditësimeve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/19/windows-11-aktiv-ne-pothuajse-gjysme-miliard-pajisje/