Wifi i ngadaltë? Ja cilat janë 5 objektet në shtëpi që bllokojnë lidhjen

Furrat me mikrovalë

Nëse ruteri juaj WiFi është në kuzhinë, do të ishte mirë ta zhvendosni diku tjetër. Kjo dhomë nuk është miku më i mirë i brezit tuaj të gjerë dhe një nga aksesorët më të këqij për të ngadalësuar ruterin tuaj është mikrovala. Kjo pajisje e njohur lëshon sinjale të padukshme që mund të ndërhyjnë në lidhjet në internet dhe t’i bëjnë shkarkimet të ngadalta dhe të ngadalta.

Pasqyra

Mund t’ju ndihmojë të kontrolloni përbërjen tuaj ose modelin e fundit të flokëve përpara se të dilni nga shtëpia, por Wi-Fi juaj me të vërtetë nuk i pëlqen pasqyrat. Këto orendi të shtëpisë mund të reflektojnë dhe ndryshojnë sinjalin tonë, ndaj kini kujdes se si i përdorni. Disa pasqyra muri veçanërisht të mëdha mund të ndikojnë vërtet në lidhjen pasi pasqyra përbëhet nga një shtresë e hollë metali e cila mund të shkaktojë ndërhyrje. Pra, nëse keni pasqyra në shtëpi, përpiquni t’i mbani ato të paktën një metër larg ruterit tuaj nëse dëshironi shpejtësinë më të mirë të mundshme.

Mobilje TV

Ruteri Wifi që pulson në cep të dhomës nuk është gjëja më e bukur për të parë. Megjithatë, futja e pajisjes brenda një mobilje televizori mund të jetë një ide vërtet e keqe. Për të marrë shpejtësinë më të mirë të mundshme, ruteri juaj duhet të jetë jashtë dhe mundësisht jashtë dyshemesë. Kjo i jep hapësirën për të shpërthyer sinjalin. Vendosja e tij brenda mobiljeve prej druri do ta mbajë të fshehur, por gjithashtu do të pengojë performancën e tij.

Monitorët e bebeve dhe telefonat pa tela

Disa pajisje të tjera si monitorët e bebeve dhe telefonat pa tela shpesh përdorin një lloj sinjali të ngjashëm me Wi-Fi tuaj. Kjo do të thotë se ata mund të përfundojnë duke luftuar për epërsi në shtëpinë tuaj dhe kjo mund të shkaktojë që shpejtësia juaj e shkarkimit të vuajë.

Akuariumet

A keni një akuarium? Sigurohuni që peshqit tuaj të mos jenë në rrugën e ruterit tuaj pasi uji mund t’i prishë seriozisht gjërat kur po përpiqeni të futeni në internet. Ndërsa sinjali përpiqet të kalojë nëpër ujë, ai mund të reflektohet në të gjitha drejtimet e ndryshme dhe kjo do të zbusë shkarkimet tuaja.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/08/wifi-i-ngadalte-ja-cilat-jane-5-objektet-ne-shtepi-qe-bllokojne-lidhjen/