Whatsapp rinovon aplikacionin për Windows: më i shpejtë dhe i ngjashëm me versionin celular

Me një postim të publikuar në blogun e saj zyrtar, Meta njoftoi ardhjen e një aplikacioni të ri Whatsapp për Windows që sjell me vete disa risi interesante, si në funksionalitet ashtu edhe në funksionim.

Me versionin e ri, përdoruesit e Windows mund të organizojnë thirrje video në grup me deri në tetë persona dhe thirrje audio me deri në 32 pjesëmarrës nga Windows. Whatsapp shpjegoi se synon të rrisë më tej këto kufij në mënyrë që përdoruesit të mund të qëndrojnë në kontakt me miqtë, familjen dhe kolegët.

Për më tepër, aplikacioni i ri për PC është plotësisht i koduar nga skaji në skaj dhe lejon komunikimin ndër-platformë midis telefonave inteligjentë, kompjuterëve, tabletëve dhe pajisjeve të tjera në një mënyrë të sigurt dhe duke respektuar privatësinë.

Njoftimi i Metës flet edhe për veçoritë me shumë pajisje që zhvilluesit kanë punuar në muajt e fundit: inxhinierët kanë bërë përmirësime të rëndësishme në këtë drejtim, duke prezantuar një lidhje më të shpejtë dhe sinkronizim më të mirë.

Në të njëjtën kohë, vazhdon beta publike e Whatsapp për M1 dhe M2, për të cilën kemi pasur rastin të flasim në këto faqe orët e fundit. Në postim Meta thekson se testet janë ende në fazat paraprake dhe nuk shpjegon se kur do të jetë i disponueshëm për të gjithë versioni i ri i optimizuar për Apple Silicon.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/23/whatsapp-rinovon-aplikacionin-per-windows-me-i-shpejte-dhe-i-ngjashem-me-versionin-celular/