WhatsApp prezanton tre veçori të reja sigurie

WhatsApp ka njoftuar tre veçori të reja që ju lejojnë të keni mbrojtje më të madhe për llogarinë dhe pajisjen tuaj. “Account Protect” zbulon transferimin e llogarisë në një pajisje tjetër, “Device Verification” bllokon aksesin e paautorizuar në pajisje dhe “Automatic Security Codes” verifikojnë automatikisht sigurinë e lidhjes.

WhatsApp: lajme për sigurinë
Account Protect është veçoria që siguron transferimin e sigurt të llogarisë në një pajisje tjetër. Është veçanërisht i dobishëm në rastin e ndërrimit të kartës SIM. Një mesazh në lidhje me funksionimin shfaqet në ekran dhe përdoruesi duhet të konfirmojë transferimin në smartphone të vjetër.

Device Verification, i disponueshëm në Android, ju lejon të bllokoni hyrjen në llogarinë tuaj nga programet keqdashëse. Kontrollet shtesë të sigurisë kryhen në sfond, pa kërkuar ndërhyrjen e përdoruesit.

Funksioni përdor tre parametra për të parandaluar vjedhjen e çelësit të vërtetimit të përdorur për lidhjen midis klientit dhe serverit: një token i ruajtur në pajisje, një nonce që përdoret për të identifikuar klientin që merr një mesazh nga serveri dhe një sfidë vërtetimi që kryen ping asinkron. të pajisjes.

Së fundi, Automatic Security Codes ju lejojnë të verifikoni automatikisht sigurinë e lidhjes. Për të kontrolluar nëse mesazhet dhe telefonatat mbrohen nga kriptimi nga skaji në skaj, mund të kornizoni kodin e sigurisë të treguar në seksionin e dedikuar të kontaktit ose të krahasoni numrin 60-shifror.

Veçoria automatizon funksionimin përmes Key Transparency dhe Drejtorisë së Çelësave të Auditueshme (AKD). Procedura është mjaft komplekse, siç shpjegohet në postimin e dedikuar. Në praktikë, verifikimi kryhet nga një klient i vetëm, duke përdorur direktorinë e çelësit publik. Ai do të jetë i disponueshëm në Android në muajt e ardhshëm.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/13/whatsapp-prezanton-tre-vecori-te-reja-sigurie/