WhatsApp për macOS: aplikacion i ri me telefonata në grup

Mbi pesë muaj pas shpalljes së versionit të Windows, kompania Menlo Park ka lëshuar versionin stabil të WhatsApp për macOS. Disa risi, duke përfshirë rivendosjen e ndërfaqes, ishin zbuluar me versionin beta të disponueshëm që nga janari. Ndërkohë, ekspertët e WABetaInfo kanë zbuluar veçori të reja në aplikacionet beta për Android dhe iOS.

Telefonata në grup gjithashtu në Mac
Në njoftimin zyrtar për shtyp shkruhet se “aplikacioni është ridizajnuar për të qenë i njohur për përdoruesit e Mac”. Në fakt, ai ka një dizajn shumë të ngjashëm me aplikacionin Messages të Apple me një plan urbanistik me dy kolona. Në të majtë është lista e kontakteve me fushën e kërkimit, ndërsa në të djathtë është dritarja e bisedës. Sigurisht, të dy procesorët ARM të Apple dhe versioni më i fundit i sistemit operativ janë të mbështetur.

Aplikacioni është i optimizuar për ekrane të mëdha. Përdoruesit mund të përdorin drag and drop për të ndarë skedarët në biseda dhe për të parë historikun e bisedave. WhatsApp për macOS mbështet telefonata audio me deri në 32 pjesëmarrës dhe video telefonata me deri në 8 pjesëmarrës, siç mund të shihet në imazhin në fillim të artikullit.

Mund t’i bashkoheni telefonata në grup pasi të fillojë, të shihni historikun e telefonatave dhe të zgjidhni të merrni njoftime për telefonata hyrëse edhe kur aplikacioni është i mbyllur. Privatësia garantohet nga kriptimi nga skaji në fund i aplikuar në biseda dhe telefonata. Për momentin, aplikacioni i ri mund të shkarkohet nga faqja zyrtare, por në ditët në vijim do të jetë i disponueshëm edhe në Mac App Store.

Ekspertët e WABetaInfo kanë zbuluar disa veçori të reja që vijnë në aplikacionet celulare. 2.23.18.16 beta për Android ju lejon të modifikoni (brenda 15 minutave të ardhshme) një mesazh të dërguar tashmë në komunitetet. iOS 23.17.1.77 beta për iOS prezanton një rivendosje të ndërfaqes.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/30/whatsapp-per-macos-aplikacion-i-ri-me-telefonata-ne-grup/