WhatsApp për Android ndryshon look për t’u dukur si versioni i iOS

Prej disa kohësh, përdoruesit presin një “përtëritje” të këndshme për ndërfaqen WhatsApp, e konsideruar jo shumë moderne, jashtë hapit të kohës dhe jo shumë miqësore, veçanërisht pas përditësimeve më të fundit për Android.

Shpresojmë që navigimi do të jetë më efektiv dhe intuitiv, duke e bërë të shpejtë dhe të lehtë aksesin në veçori të rëndësishme si bisedat, telefonatat, komunitetet dhe statusi, të ngjashme me atë që vlerësohet tashmë në WhatsApp për iOS.

Me sa duket, nuk do të jetë e nevojshme të presim gjatë që kjo dëshirë të bëhet realitet, veçanërisht duke pasur parasysh përparimet e reja për të cilat jemi ndërgjegjësuar së fundmi.

Falë përditësimit më të fundit beta të WhatsApp për Android, dhe konkretisht versionit 2.23.8.4, ekipi WABetaInfo ka zbuluar se zhvilluesit në fakt janë fokusuar në një ripërpunim të ndërfaqes grafike, duke ofruar një shirit navigimi në fund:

Siç mund të shihet në pamjet e ekranit të sapo shpërndarë, shiriti i poshtëm i navigimit jep akses të shpejtë në të gjitha seksionet kryesore të WhatsApp për Android dhe, për rrjedhojë, optimizon gjithashtu përdorimin me një dorë të smartfonit Android në të cilin do të instalohet shërbimi: shumë i përshtatshëm për ata që janë gjithmonë në lëvizje.

Pastaj ka një aspekt tjetër që duhet nënvizuar absolutisht: një ngjashmëri më e madhe midis versioneve të WhatsApp për Android dhe iOS do të krijonte qëndrueshmëri të konsiderueshme midis ndërfaqeve të ndryshme dhe, mbi të gjitha, do ta bënte shumë më të lehtë për përdoruesin të kalonte nga një. funksionimi në një tjetër nëse duhet të kaloni nga një smartphone Android në një iPhone dhe anasjelltas.

Prandaj, duket se stafi i zhvilluesit (më në fund) i ka marrë seriozisht reagimet nga abonentët për shërbimin. Dy zogj me një gur: grafika të reja dhe qëndrueshmëri më e madhe midis platformave të ndryshme. Ristillimi i UI, i cili përfshin shiritin e poshtëm të navigimit, është ende në zhvillim dhe do të vihet në dispozicion në një përditësim të ardhshëm të WhatsApp.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/06/whatsapp-per-android-ndryshon-look-per-tu-dukur-si-versioni-i-ios/