WhatsApp: në këtë mënyrë mund të dërgoni foto në rezolucion HD

Mundësia për të dërguar foto HD në bisedat WhatsApp nuk është më një veçori ekskluzive e versionit beta: ai është i disponueshëm për të gjithë prej disa ditësh. Ajo që shumë nuk e dinë, megjithatë, është se opsioni nuk është i aktivizuar si parazgjedhje dhe duhet të aktivizohet manualisht. Megjithatë, mjaftojnë disa sekonda për ta bërë këtë, le të shohim se si.

Foto HD në WhatsApp: kështu mund t’i dërgoni ato
Hapi i parë që duhet ndjekur është hapja e menysë kryesore të aplikacionit duke shtypur butonin në formën e tre pikave të vendosura në këndin e sipërm të djathtë të ndërfaqes. Më pas, duhet të zgjidhni artikullin “Cilësimet” dhe të lëvizni poshtë për të gjetur “Storage & Data”. Brenda këtij seksioni është edhe një nënmenu tjetër e titulluar “Cilësia e ngarkimit të fotografive” (e përshkruar si Zgjidhni cilësinë e medias për dërgim). Një trokitje e lehtë hapet dhe dritarja kërcyese hapet me tre alternativat e propozuara, përkatësisht “Auto (rekomandohet)”, “Cilësi më e mirë” dhe “Kursyes i të dhënave”, kjo e fundit e krijuar për ata që nuk janë të lidhur me një rrjet Wi-Fi dhe duhet të llogarisin me kufizimet e vendosura nga operatori juaj për sa i përket trafikut të të dhënave të konsumuar ose me një lidhje me performancë jo veçanërisht të lartë. Ai që duhet zgjedhur për të dhënë imazhe me rezolucion të lartë është padyshim i dyti, i paraqitur në pamjen e mëposhtme të ekranit.

Pasi të ketë përfunduar ky tutorial i shkurtër, një trokitje e lehtë në “Ok” konfirmon zgjedhjen tuaj, e cila mund të ndryshohet më vonë në çdo kohë.

Ndër risitë e tjera të prezantuara së fundmi në aplikacion nga ekipi Meta që punon në projekt janë mundësia e mbylljes së telefonatave nga numra të panjohur, mjetet e reja për kontrollin e privatësisë dhe modifikimi i mesazheve të dërguara brenda 15 minutave. Sipas asaj që u zbulua, shtëpia e softuerit është gjithashtu e angazhuar për të përmbushur një nga dëshirat më të kërkuara nga komuniteti i përdoruesve ose atë që duhet t’ju lejojë të konfiguroni shumë llogari në një pajisje të vetme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/29/whatsapp-ne-kete-menyre-ju-mund-te-dergoni-foto-ne-rezolucion-hd/