WhatsApp mund të mbërrijë edhe në Meta Quest

Pak ditë më parë Facebook prezantoi gjeneratën e re të Meta Quest që do të jetë zyrtarisht në dispozicion këtë vjeshtë. Për atë moment, hipoteza se WhatsApp mund të shfaqet edhe tek shikuesi nuk mund të përjashtohet. Kjo mund të mësohet nga analiza e beta-së më të fundit të aplikacionit të famshëm të mesazheve për pajisjet Android.

WhatsApp: Përputhshmëria me Meta Quest është duke u testuar
Duke hyrë në më shumë detaje, versioni 2.23.13.6 i WhatsApp beta për platformën celulare Google, i cili mund të përdoret nga testuesit beta përmes programit Google Play Beta, në fakt përmban një risi mjaft të rëndësishme: përputhshmërinë zyrtare të Meta Quest si një pajisje e lidhur. Prandaj, në të ardhmen, duhet të jetë e mundur të lidhni një llogari WhatsApp me shikuesin Meta.

Ky është një lajm veçanërisht i rëndësishëm, duke pasur parasysh se deri më tani kjo nuk ishte e realizueshme në asnjë mënyrë. Është mirë të kihet parasysh se në të kaluarën disa përdorues tashmë ishin përpjekur të detyronin instalimin e WhatsApp në shikues, por në këtë rast do të ishte një zgjidhje zyrtare.

Për të provuar funksionalitetin, megjithatë, do të duhet të prisni. Në fakt, opsioni është ende në zhvillim e sipër. Për të cilën, të paktën deri më tani, nuk ka më shumë detaje për këtë, për shembull se si do të bëhet lidhja midis llogarisë WhatsApp dhe pajisjes VR.

Në çdo rast, edhe në rastin e shikuesit, komunikimet duhet të mbrohen me enkriptim end to end, por aktualisht nuk ka ende siguri dhe është e mundur vetëm të bëhen disa hipoteza për këtë. Pa dyshim, më shumë do të dihet në muajt në vijim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/19/whatsapp-mund-te-mberrije-edhe-ne-meta-quest/