WhatsApp, mjafton vetëm një kod QR për të transferuar chat-et

Zërat e parë për funksionalitetin datojnë në janar. Tani është i disponueshëm në Android, siç njoftoi Mark Zuckerberg me një postim në Facebook. Përdoruesit mund të transferojnë bisedat WhatsApp nga një smartphone në tjetrin pa përdorur Google Drive.

Transferimi me kodin QR
Aludimi i parë i veçorisë u zbulua në janar në cilësimet e beta 2.23.1.25 për Android, por zyrtarisht mbërriti me beta 2.23.9.19. Kjo ju lejon të transferoni historinë e bisedave nga telefoni i vjetër në smartfonin e ri, duke shmangur hapin e ndërmjetëm, pra krijimin manual të kopjes rezervë në Google Drive.

Funksioni i ri, mund të gjendet te Settings > Chats > Transfer chats. Përdoruesi mund të transferojë historinë e bisedës duke skanuar një kod QR. Operacioni ndodh ekskluzivisht në pajisje, kështu që asgjë nuk dërgohet në cloud. Për më tepër, transferimi sigurohet me kriptim nga skaji në fund.

Pasi shtypni butonin Start, WhatsApp ju kërkon të aktivizoni shërbimet e vendndodhjes (transferimi bëhet përmes WiFi). Më pas duhet të instaloni aplikacionin në smartfonin e ri dhe të regjistroheni me të njëjtin numër telefoni. Më në fund, thjesht kornizoni kodin QR të shfaqur në ekranin e smartfonit të ri me kamerën e smartfonit të vjetër për të filluar procedurën.

Dy telefonat inteligjentë nuk duhet të kyçen ose fiken derisa të përfundojë transferimi. Funksioni, i cili shmang përdorimin e iCloud, do të vijë edhe në iOS. Për të transferuar të dhëna ndërmjet sistemeve të ndryshme operative, duhet të ndiqni dy procedura të dallueshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/03/whatsapp-transferimi-i-chat-eve-tani-eshte-i-mundur-me-kodin-qr/