Whatsapp, lajme të reja për grupet në iOS dhe Android

Meta ka njoftuar në blogun e saj zyrtar ardhjen e dy risive interesante për grupet Whatsapp, duke përfshirë një mjet që do t’u japë administratorëve privatësi më të madhe.

Por le të shkojmë me radhë: përdoruesit tani do të kenë mundësinë të zbulojnë se cilat grupe kanë të përbashkët me njerëzit e tjerë. Ky informacion do të jetë i aksesueshëm thjesht duke kërkuar për emrin e një kontakti, i cili do t’ju lejojë të shihni anëtarësimin e atij personi në çdo grup.

Për administratorët, Whatsapp ka përfshirë një mjet që u ofron atyre të vendosin se kush mund t’i bashkohet një grupi. Kur një administrator zgjedh të ndajë një lidhje ftese me grupin ose komunitetin e tij, ai do të ketë më shumë kontroll se kush mund të bashkohet.

Ndërkohë që këto veçori janë duke u lançuar dhe do të zbatohen në javët e ardhshme në iOS dhe Android, Whatsapp ka testuar gjithashtu një veçori të re që do t’ju lejojë të vendosni që abonimet e bisedave në grup të skadojnë pas një periudhe të caktuar kohe.

Pak ditë më parë, Whatsapp lançoi një funksion interesant në iOS i cili, duke përfituar nga iOS 16 API, ju lejon të kopjoni dhe ekstrapoloni tekstin direkt nga imazhet. Paralelisht, zhvilluesit po sigurohen gjithashtu që përdoruesit të mund të vendosin një pseudonim në vend të numrit të telefonit në Whatsapp, në vazhdën e asaj që bëri Telegram.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/22/whatsapp-lajme-te-reja-per-grupet-ne-ios-dhe-android/