Whatsapp do të mbështesë mesazhet e palëve të treta: kështu do të ndryshojë aplikacioni

Siç dihet javën e kaluar Bashkimi Europian shpalli listën e portierëve, ku përfshihet edhe Whatsapp nga Meta si dhe shërbime të tjera. Mesa duket aplikacioni i rrjetit social nuk ka ndërmend të humbasë kohë dhe tashmë po punon për të respektuar rregulloret DMA të Kontinentit të Vjetër.

Sipas asaj që u raportua nga kolegët në WABetainfo, në versionin beta të fundit të aplikacionit Android, zhvilluesit kanë gjetur tashmë referencat e para për të mbështetur mesazhet e palëve të treta.

Siç mund ta shihni në pamjen e ekranit në fund, në fakt, Whatsapp po punon për një seksion të ri që do të reflektojë dhe përputhet plotësisht me rregulloret e reja. Natyrisht, skeda nuk është ende gati dhe është duke punuar, por titulli konfirmon se WhatsApp së shpejti do të lejojë përdoruesit që nuk kanë një llogari të kontaktohen.

Për shembull, një përdorues i Signal mund të jetë në gjendje t’i dërgojë një mesazh një përdoruesi të Whatsapp edhe pa instaluar aplikacionin e fundit. Në fakt, objektivi i Aktit të Tregjeve Dixhitale është të promovojë ndërveprimin midis platformave të ndryshme dhe përfitimet në mesazhe për përdoruesit do të jenë vërtet të rëndësishme.

Natyrisht, veçoria është ende në fazën e zhvillimit dhe finalizimit dhe të paktën për momentin nuk ka asnjë indikacion për datën e mundshme të lansimit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/11/whatsapp-do-te-mbeshtese-mesazhet-e-paleve-te-treta-keshtu-do-te-ndryshoje-aplikacioni/