WhatsApp: Avatarët 3D për video thirrjet do të mbërrijnë së shpejti

Avatarët e WhatsApp deri më tani kanë pasur dy funksione: krijimin e një fotografie të personalizuar të profilit dhe gjenerimin e një pakete ngjitësesh ekskluzive. Por së shpejti do të kenë edhe një përdorim tjetër: pjesëmarrjen në video thirrje me avatar 3D. Një risi që mund t’i bëjë komunikimet më argëtuese dhe të personalizuara me aplikacionin që nuk ka rivalë në botën e mesazheve të çastit.

WhatsApp ju shndërron në një avatar 3D për video thirrje
Kushdo që nuk i pëlqen të shfaqet para kamerës ose thjesht ka një videotelefonatë dhe nuk është i prezantueshëm, mund t’i thotë lamtumirë sikletit. WhatsApp ka menduar për një zgjidhje që mund të kënaqë shumë njerëz: video thirrjet me avatarë 3D, një opsion që do të zëvendësojë plotësisht pamjen e përdoruesve. Ky funksion është ende në fazën e testimit, por wabetainfo ka zbuluar disa detaje se si do të funksionojë dhe si do të duket ndërfaqja e tij.

Përdorimi i avatarëve 3D do të jetë shumë i thjeshtë. Thjesht kaloni nga opsioni “Kamera” në këtë modalitet të ri i cili do të përdorë një avatar të personalizuar 3D. Kjo risi ishte parashikuar në qershor të vitit të kaluar, kur Meta lansoi avatarët e WhatsApp për të gjithë, por pa mundësinë e përdorimit të tyre në video thirrje. Tani duket se kjo veçori është më në fund në rrugën e saj.

Fatmirësisht Meta nuk e ka braktisur këtë ide. Madje, disa media kanë zbuluar cilësimet e WhatsApp për përdorimin e avatarëve në video thirrje, ato që aplikacioni i quan “efektet e fytyrës dhe dorës”. WhatsApp e quan funksionin “Thirrjet e WhatsApp me Avatar”. Në teori, nëse nuk ka ndryshime të programit, butoni për të aktivizuar avatarin do të shfaqet nën pamjen paraprake të thirrjes video, ndoshta duke çaktivizuar kamerën. Është gjithashtu e mundshme që WhatsApp të ripërdor të njëjtin sistem dhe që avatari të jetë unik për të gjitha funksionet e disponueshme.

“Kur përdoruesit zgjedhin të kalojnë në modalitetin e avatarit të videove, ai do të imitojë lëvizjet dhe shprehjet e tyre të fytyrës në kohë reale për t’i bërë ndërveprimet më realiste. Kur zgjidhni të përdorni këtë metodë, ju pranoni politikën e privatësisë në lidhje me përdorimin e informacionit për të përmirësuar shërbimin dhe mbrojtjen e tij. Është e rëndësishme të theksohet se telefonatat janë ende të koduara nga fundi në fund, edhe kur përdorni modalitetin e avatarit të videos,” shton wabetainfo.

Çështja më misterioze ka të bëjë me efektet e duarve, të cilat WhatsApp i përmend, por që nuk janë as të pranishme në zbatimin e Facebook Messenger. Mund të ndodhë që avatari t’i lëvizë ata, duke riprodhuar gjeste njerëzore, por do të duhet të presim për të zbuluar se si do të funksionojë saktësisht kjo.

Ndërkohë, funksioni i thirrjeve me video avatar është tashmë i disponueshëm për një numër të kufizuar testuesish beta dhe do të jetë i disponueshëm për një numër edhe më të madh njerëzish në javët e ardhshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/18/whatsapp-avataret-3d-per-video-thirrjet-do-te-mberrijne-se-shpejti/