watchOS 10: ndërfaqe e re me widget

Mark Gurman i Bloomberg kishte zbuluar tashmë se watchOS 10 do të jetë një përditësim shumë i rëndësishëm i softuerit. Gazetarja tani ka dhënë më shumë detaje rreth ndërfaqes së re që Apple ka zhvilluar për orët e saj inteligjente. Widget-et do të luajnë një rol të spikatur përmes veçorisë Glances.

watchOS 10: pushtimi i miniaplikacioneve
Versioni origjinal i watchOS, i lançuar në vitin 2015, kishte katër fusha kryesore: fytyra e orës (fytyrat e orës), ekrani kryesor me ikona të aplikacioneve, ekrani Glances (Duket) me miniaplikacione dhe kontakte të shpeshta. Apple bëri disa ndryshime gjatë viteve të ardhshme, duke hequr qafe kontaktet dhe miniaplikacionet, duke shtuar njoftime dhe aftësi për të kryer shumë detyra.

Aplikacionet padyshim mbeten mënyra kryesore për të parë informacionin, kështu që ekrani bazë arrihet lehtësisht duke shtypur kurorën dixhitale në anën e djathtë të orës inteligjente. Sipas Gurman, kompania Cupertino do të kthehet në origjinën e saj. Widget-et do të bëhen më të spikatur me ndërfaqen e re që do të shfaqet gjatë WWDC 2023 më 5-9 qershor.

Sistemi i ri do të jetë një kombinim i Glances-it të vjetër dhe stilit të prezantuar me iOS 14. Siç mund të shihet në videon e shpërndarë në Twitter, përdoruesit do të mund të rrëshqasin midis widget-ve të ndryshëm, në vend që të hapin aplikacionin përkatës. Apple gjithashtu mund të ndryshojë funksionin e Digital Crown. Shtypja e butonit do të hapë ekranin e miniaplikacionit në vend të ekranit bazë. Megjithatë, Gurman spekulon se ndërfaqja e re mund të jetë opsionale.

Përveç watchOS 10, Apple do të prezantojë iOS 17, iPadOS 17, macOS 14 dhe tvOS 17. Pajisja harduerike më e pritur është shikuesi Reality Pro (ose Reality One), por Mac-ët e rinj me çipa Apple M3 gjithashtu duhet të debutojnë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/01/watchos-10-nderfaqe-e-re-me-widget/