Vjedhja e kredencialeve: Activision rekomandon 2FA

Activision Blizzard ka nisur një hetim për të verifikuar ndikimin e një fushate malware që synon lojtarët me synimin për të vjedhur kredencialet e hyrjes. Sipas ekspertëve të vx-underground, miliona përdorues u prekën. Shtëpia e softuerit, e blerë nga Microsoft, rekomandon aktivizimin e vërtetimit me dy faktorë.

Vjedhja e fjalëkalimeve të llogarisë së lojrave
Fushata e malware u raportua nga një përdorues i Phantom Overlay, një shërbim popullor pagese-to-cheat për Call of Duty dhe Counter-Strike. Zhvilluesi i Phantom Overlay (Zebleer) më pas zbuloi se dikush përdori një info vjedhës për të vjedhur fjalëkalimet e 1,365 llogarive dhe për të bërë blerje të paautorizuara.

Duke analizuar bazën e të dhënave të malware zbuloi mbi 14 milionë llogari Discord, mbi 3.6 milionë llogari Battlenet dhe mbi 561,000 llogari Activision. Disa lojtarë kanë konfirmuar se kanë pësuar edhe vjedhje të kriptomonedhave.

Është e paqartë se si është shpërndarë infovjedhësi. Sipas Zebleer, ai mund të fshihet në softuer falas ose të lirë të reklamuar si pako lojtarësh për Call of Duty. Zëdhënësi i Activision beson gjithashtu se malware është i pranishëm në softuer të paautorizuar. Studiuesit në vx-underground thonë se Activision po punon me Zebleer dhe zhvillues të tjerë mashtrimi, por zëdhënësi tha se kompania nuk po ofron asnjë ndihmë.

Lojtarët duhet të ndryshojnë fjalëkalimin e tyre dhe të mundësojnë vërtetimin me dy faktorë për të mbrojtur më tej llogarinë e tyre. Sigurisht, ata gjithashtu duhet të shmangin shkarkimin dhe instalimin e softuerëve të palëve të treta, siç është softueri mashtrimi.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/02/vjedhja-e-kredencialeve-activision-rekomandon-2fa/