Vision Pro do të zëvendësojë iPad-ët brenda katër viteve

Kufjet e para të realitetit të përzier të Apple, Vision Pro, u lansuan disa ditë më parë në Shtetet e Bashkuara. Pas valës së parë të zhurmës së shkaktuar nga disponueshmëria, ekspertët vlerësojnë se çfarë mund të bëhet në të vërtetë duke veshur pajisjet inovative. Mark Gurman, gazetar i Bloomberg dhe i informuar mbi faktet në lidhje me Apple, thotë se është i bindur se brenda katër viteve Vision Pro do të zëvendësojë iPad-in në preferencat e konsumatorëve.

“Ipad është pozicionuar si një zëvendësim për Mac-in, i kompletuar me aksesorë të tillë si tastierë dhe maus dhe aplikacione profesionale”, shkruan Gurman. “Kjo vetëm do të përshpejtojë strategjitë e Apple gjatë dy viteve të ardhshme, pasi kompania kërkon të sjellë më shumë funksionalitet kompjuterik te tabletët. Dhe këtu hyn Vision Pro. Është folur shumë për faktin se kufjet mund të jenë e ardhmja i Mac-it ose një zëvendësues për iPhone. Unë mendoj se asnjëra nuk është e vërtetë. Pas përdorimit të pajisjes për rreth një javë, besoj se Vision Pro mund të zëvendësojë iPad-in.

Ai ka potencialin për të ofruar një përvojë shumë më të mirë për punët kryesore për të cilat tableti është projektuar edhe pse është ende herët.” Në vetë SHBA, shumë konsumatorë janë fokusuar në atë që duhet të përmirësohet në gjeneratat e ardhshme të tabletave. Vision Pro Ndër të tjera, flitet për brezin e pakëndshëm elastik që i rrethon shikuesit dhe i lidh me fytyrën si dhe baterinë e jashtme, e cila ofron shumë pak autonomi, rreth dy orë. Shumë prej aplikacioneve, një përshtatje nga iPhone dhe iPad nuk mbështesin gjurmimin e syve ndërsa kamera nuk do të ishte në gjendje të prodhonte imazhe të qarta të mjedisit përreth, duke e bërë të vështirë përdorimin e zgjatur të realitetit të përzier.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/12/vision-pro-do-te-zevendesoje-ipad-et-brenda-kater-viteve/