USB-C i iPhone 15 mund të karikojë Apple Watch dhe AirPods

Eventi i 12 shtatorit më në fund i tregoi botës iPhone 15 të ri me gjithë shkëlqimin e tyre. Ishin katër modele të zyrtarizuara nga Apple, të gjitha të afta për të sjellë disa lajme interesante për publikun. Ajo që me siguri do të ndryshojë skenën shumë më tepër se të gjitha ndryshimet e bëra është prezantimi i portit të ri USB-C.

Përdoruesit që blejnë telefonat inteligjentë të rinj të prezantuar në Cupertino më në fund do të jenë në gjendje të shmangin mbajtjen e më shumë se një kabllo karikimi me vete. Megjithatë, duket se kjo nuk është e vetmja veçori nga e cila do të mund të përfitojnë blerësit e ardhshëm të iPhone 15 të ri.

Është në fakt zyrtare që modelet e sapo prezantuara mund të lejojnë një mundësi të re për të gjithë. Ndryshe nga porti Lightning, USB-C i ri do të jetë në gjendje të karikojë drejtpërdrejt Apple Watch ose AirPods.

USB-C i iPhone 15 lejon karikimin e pajisjeve Apple
Duhet të fillojmë nga një siguri: për të qenë në gjendje të karikoni AirPods tuaj duke përdorur një iPhone 15, do t’ju duhet një kabllo USB-C në USB-C. Ok, nuk do të jetë situata më e rehatshme, por sigurisht që do të lejojë një funksion të ri deri në përdorimin e portit tashmë të vjetër Lightning.

Apple theksoi ardhjen e funksionalitetit të ri të karikimit, i cili gjithashtu ka edhe më shumë kuptim pasi MacBooks, të pajisur me tip-C, tashmë e lejojnë këtë mundësi. Sigurisht që do të jetë një komoditet, pasi nuk do të jetë më e nevojshme të kërkoni një prizë kur jeni jashtë e rrotull. Gjithçka që duhet të bëni është të keni një kabllo me vete dhe ta lidhni me iPhone për të filluar karikimin e Apple Watch ose AirPods.
Kujtojmë se ky nuk është përfitimi i vetëm i ardhjes së portit të ri të karikimit. Për shembull, iPhone 15 Pro i ri do të lejojë gjithashtu një shpejtësi më të lartë transferimi deri në 10 Gb/s. Është e qartë se do t’ju duhet të përdorni kabllon e duhur, atë të dhënë.

E njëjta gjë nuk ndodh në modelet 15 dhe 15 Plus, të kufizuar në shpejtësinë e karikimit USB 2, si porta Lightning.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/14/usb-c-i-iphone-15-mund-te-karikoje-apple-watch-dhe-airpods/