Twitter, vetëm llogaritë e verifikuara do të mund të votojnë në sondazhe: njoftimi i Elon Musk

Disa ditë pas njoftimit të ndryshimeve të rëndësishme në shenjën blu të Twitter, Elon Musk njoftoi se duke filluar nga 15 prilli, në skedën “Për ty” të aplikacionit celular dhe në versionin ueb të rrjetit social do të shfaqen vetëm tweet-et nga llogaritë e verifikuara. .

Njoftimi, i parë nga shumë njerëz si një mënyrë tjetër nga CEO për të nxitur abonimet në Twitter Blue, u justifikua nga sipërmarrësi afrikano-jugor si “mënyra e vetme realiste për t’u marrë me tufat e robotëve që marrin përsipër News Feed, përndryshe është e pashpresë. betejën e humbur.”

Kjo nuk është e gjitha, sepse Musk shpjegoi gjithashtu se llogaritë e verifikuara do të jenë gjithashtu të vetmet që mund të votojnë në sondazhe “për të njëjtën arsye”: Ky vendim u bë i ditur pas sondazhit në të cilin Elon Musk pyeti nëse ai duhet të largohej si CEO i Twitter. të cilit 57.7% e votuesve ishin përgjigjur pozitivisht kundrejt 17.5 milionë përgjigjeve.

Siç theksohet nga shumë, premtimet e këtij lloji duhen marrë gjithmonë me pak kripë, siç ka bërë edhe në të kaluarën: emblematike është ajo në të cilën njoftoi se Twitter do të fillonte të ndajë të ardhurat nga reklamat me abonentët Blue, rreth që nuk dihet asgjë. Në këtë rast, megjithatë, 15 prilli është afër dhe do të dimë së shpejti.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/28/twitter-vetem-llogarite-e-verifikuara-do-te-mund-te-votojne-ne-sondazhe-njoftimi-i-elon-musk/