Twitter sfidon Threads: mbërrijnë pagesat për content creator

Twitter merr kundërmasa pas suksesit të Instagram Threads jashtë vendit. Në fakt, për të shmangur fluturimin masiv të abonentëve të saj, kompania e Elon Musk ka vendosur të nisë programin e krijimit të përmbajtjes në Twitter që në fillim të kësaj jave, duke filluar të paguajë influencuesit më aktivë në platformën e saj.

Për të raportuar lajmin është një cicërimë zyrtare nga Twitter, e cila thotë: “Surprizë! Sot ne nisëm programin tonë të ndarjes së të ardhurave nga reklamat me Krijuesit! Ne po zgjerojmë fitimin tonë të parave për krijuesit duke i lejuar ata të pranojnë një reklamë për ndarjen e të ardhurave nga reklamat në profilet e tyre. Kjo do të thotë që krijuesit e përmbajtjeve do të jenë në gjendje të marrin një ulje të të ardhurave nga reklamat, duke filluar me ato të shfaqura në përgjigjet për postimet e tyre. Ky program është pjesë e lëvizjeve tona për t’i ndihmuar njerëzit të bëjnë jetesën në Twitter”.

Twitter gjithashtu konfirmoi se programi është aktualisht në fazën e prezantimit dhe se do të përfundojë deri në fund të korrikut: prandaj, brenda dy javësh, të gjitha profilet në përputhje me sistemin e ri të fitimit të parave do të mund të kërkojnë të regjistrohen me këtë të fundit. dhe marrin “pjesën” e tyre të fitimeve.

Për të thënë të vërtetën, duket se disa abonentë në Twitter me abonime aktive Blue kanë filluar tashmë të marrin pagesat e para: ky është rasti i Brian Krassenstein, i cili shpjegon se ka marrë 24,305 dollarë nga Twitter. Megjithatë, nuk është e qartë se si është llogaritur kjo shifër, duke marrë parasysh që Krassenstein, një gazetar dhe sipërmarrës i specializuar në teknologjinë e lartë, ka rreth 750,000 ndjekës (dhe ndjek rreth 500,000 njerëz).

Programi i ndarjes së të ardhurave, megjithatë, është i hapur për këdo me një profil Twitter Blue dhe për të gjitha organizatat e verifikuara në Twitter (ato me një shenjë gri, për të qenë të qartë). Për më tepër, për të marrë pagesën e parë, përdoruesit duhet të kenë arritur gjithsej pesë milionë përshtypje në tre muajt e mëparshëm dhe duhet të kalojnë një test për të verifikuar se janë njerëz. Largimi i programit Twitter, megjithatë, vjen disa orë pas një raportimi se Meta do të nisë edhe sponsorizimet në Threads, për të bindur influencuesit që të kalojnë në platformën e re nga Twitter dhe Instagram.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/15/twitter-sfidon-threads-mberrijne-pagesat-per-content-creator/