Twitter, rrëfimi i Elon Musk: “E bleva sepse do të më kishin detyruar”

Në të njëjtën ditë që Twitter Inc. u bë X Corporation, siç tregohet nga një dokument ligjor i paraqitur në gjykatën e Nju Jorkut në fillim të prillit 2023, CEO Elon Musk dha një intervistë të rrallë me një reporter të BBC-së përmes Twitter Spaces, duke zbuluar një sfond intrigues mbi arsyet e blerjes së platformës sociale të zogut blu.

Pse Elon Musk bleu Twitter?
Në kuadër të intervistës, shefi i Tesla-s trajtoi çështjen e blerjes së Twitter-it dhe tema të tjera, siç mund ta dëgjoni në fragmentin e mëposhtëm.

Në diskutim, Musk në fakt tha se marrëveshja ishte bërë vetëm për shkak të çështjes aktive gjyqësore në kohën e diskutimeve me ish-CEO Parag Agrawal dhe bashkëpunëtorët e tij. Konkretisht, kur u pyetën “A e keni blerë sepse keni menduar se gjykata do t’ju detyronte?” Elon Musk u përgjigj me një “Po” të thjeshtë dhe shumë të qartë. Për këtë arsye, ishin avokatët e të dy palëve që e bindën përfundimisht për nevojën e blerjes së kompanisë.

Në fakt, kujtojmë se pas ofertës fillestare prej 44 miliardë dollarësh, Musk u tërhoq nga marrëveshja, me argumentin se ajo ishte e pavlefshme në dritën e falsifikimit të pretenduar të numrave realë të përdoruesve dhe sasisë së boteve aktive çdo ditë në platformë. Si përfundim, Musk i tha SEC se do ta blinte kompaninë, por vetëm pasi të diskutonte me avokatët dobësinë e padisë së tij.

Sido që të jetë, Elon Musk tani po shpenzon shumë kohë dhe para në Twitter, siç dëshmohet nga blerja e fundit e 10,000 GPU për një AI gjeneruese nën logon e shpendëve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/12/twitter-rrefimi-i-elon-musk-e-bleva-sepse-do-te-me-kishin-detyruar/