Twitter, një tjetër ndryshim epokal: termi “tweet” po braktiset

Ndërkohë që pritet një nisje zyrtare e Threads në Evropë (ende nuk ka detaje të sakta se kur do të arrijë rrjeti i ri social i Zuckerberg në këtë kontekst), “tornado” Elon Musk vazhdon të pushtojë Twitter-in. Këtë herë, duket se termi “tweet” po hiqet.

Në fakt, siç theksohet edhe nga The Verge, në rrjetin social të cicërimave (nëse në këtë pikë mund të quhet i tillë, duke pasur parasysh ribrendimin e fundit të Twitter në X) butoni “Tweet” po bëhet “Post”. Ndryshimi vjen edhe në një moment kur në këndin e sipërm majtas të portalit zyrtar të rrjetit social nuk ka më një zog, por shkronjën X.

Pra, ajo që shumë po pyesin është: a duhet të quhen postime tani tweet-et? Nuk duket të ketë një përgjigje të qartë për momentin dhe zyra e shtypit e Twitter nuk ka qenë aktive që kur Musk mori kontrollin e rrjetit social, kështu që nuk është e mundur të merren përgjigje të veçanta (përveç një emoji të caktuar të kërkuar nga Musk).

Për pjesën tjetër, duket të paktën se Musk ka rifilluar hapat e tij në çështjen e modalitetit të errët, mënyra e vetme e Twitter-it, por sipërmarrësi sigurisht nuk po mungon të tërheqë vëmendjen ndaj vetes në mënyrat që e dallojnë tani. Ndërkohë, duket se emri X është shumë i shkurtër për Apple. Me pak fjalë, periudha mbetet e ndërlikuar për Twitter.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/31/twitter-nje-tjeter-ndryshim-epokal-termi-tweet-po-braktiset/