Twitter mund të bëhet më i paqëndrueshëm: Ja pse

Ndërsa Linda Yaccarino bëhet CEO i Twitter duke zëvendësuar Elon Musk, ekipi i platformës Blue Bird mund ta bëjë atë shumë më të paqëndrueshëm duke dobësuar me vetëdije infrastrukturën mbi të cilën bazohet rrjeti social. Sipas raporteve të fundit, në fakt, kompania mund të prishë marrëveshjet me Google Cloud për menaxhimin e disa shërbimeve të pronarit.

A do të bëhet Twitter më i paqëndrueshëm?
Sipas asaj që u raportua edhe nga Engadget duke u nisur nga thashethemet e tjera, Twitter mund të mos rinovojë marrëveshjen miliardë dollarëshe me Google Cloud të lindur në 2018 për të pritur disa nga shërbimet e tij në serverët e Big G. Në veçanti, Twitter do të nxitonte të migronte sa më shumë shërbime nga infrastruktura e Google përpara skadimit të kontratës; megjithatë, disa mjete mund të keqfunksionojnë ose madje të mbyllen për një kohë të pacaktuar.

Arrestimi i tyre mund të përbëjë probleme të rëndësishme në luftën kundër spamit dhe shpërndarjes së materialeve të paligjshme, ose përmbajtjeve që bien ndesh me kushtet e përdorimit të Twitter. Në rastin më të keq, brenda rrjetit social në të ardhmen mund të shohim përhapjen e mashtrimeve, llogarive false të gatshme për të ndarë lidhjet e mashtrimit.

Deri më tani, paqëndrueshmëria ka karakterizuar epokën e re të Twitter nën patronazhin e SpaceX dhe Tesla. Në mënyrë të përsëritur përdoruesit kanë qenë dëshmitarë të mosfunksionimit të platformës ose ndryshimeve të vazhdueshme të disa veçorive. Megjithatë, në rastin konkret është në rrezik siguria e anëtarëve më aktivë të rrjetit social.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/12/twitter-mund-te-behet-me-i-paqendrueshem-ja-pse/