Twitter humbet 40% të të ardhurave dhe shet statujën e zogut në ankand

Që kur Elon Musk mori kontrollin e Twitter tetorin e kaluar, afërsisht 500 reklamues kanë ndaluar postimet e tyre të sponsorizuara në platformë, duke bërë që rrjeti social të shtrëngojë të ardhurat me 40%.

Këtë e ka bërë të ditur Guardian, duke cituar disa raportime dhe shton se janë pikërisht ndryshimet e kërkuara nga pronari i ri që po shkaktojnë tkurrjen e reklamave. Ndërkohë, zyra e San Franciskos do të kishte humbur statujën e zogut, simbol i rrjetit social: ajo u shit në ankand bashkë me objekte të tjera.

Twitter do të duhet të paguajë 13 miliardë dollarë deri në fund të muajit Jo vetëm kriza e të ardhurave nga reklamat që ka shënuar një kolaps në krahasim me të njëjtat ditë të vitit të kaluar, Twitter – shpjegon gjithmonë Guardian duke cituar Financial Times – do të duhet të bëjë pagesa për rreth 13 miliardë dollarë deri në fund të muajit. Një figurë kaq e rëndësishme sa Musk po vlerëson shitjen e aksioneve të tij Tesla për të gjetur fondet e nevojshme dhe për të mos rrezikuar një krizë që mund të çojë edhe në dështimin e rrjetit social. Zogu i selisë së San Franciskos është në ankand të paktën njëjës.

Pjesa më e mirë që u largua gjatë ankandit është statuja e zogut, simbol i rrjetit social, i shitur për një shumë afër 100,000 dollarë. Ndër objektet e tjera të ofruara për shitje edhe një mbjellës në formë kërmilli, i shitur për 15.500 dollarë dhe një tabelë neoni me fjalën Twitter, e nxjerrë në ankand për 40.000 dollarë. Gjithashtu në shitje janë objekte të përdorimit të përbashkët dhe pa një vlerë të saktë simbolike, si një aparat kafeje me një model La Marzocco, i shitur për rreth 13,500 dollarë, një tavolinë konferencash prej druri të rikuperuar, e nxjerrë në ankand për gati 10,500 dollarë dhe një karrige Eames, e shitur për 1,400 dollarë.

Sidoqoftë, shitja do të shkojë, Musk ka shumë të ngjarë të kërkojë diku tjetër për të gjetur fondet e nevojshme për të shlyer borxhet e Twitter.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/19/twitter-humbet-40-te-te-ardhurave-dhe-shet-statujen-e-zogut-ne-ankand/