Twitter Blue për të gjithë, lamtumirë verifikimit të vjetër

Kompania kaliforniane ka njoftuar se Twitter Blue është në dispozicion në mbarë botën. Përdoruesit që duan të marrin distinktivin blu dhe disa veçori ekskluzive mund të abonohen nga ueb, Android dhe iOS. Sistemi i vjetër i verifikimit do të eliminohet duke filluar nga 1 prilli. Institucionet qeveritare mund të aplikojnë gjithashtu për distinktivin gri.

Badge blu vetëm me Twitter blu
Siç dihet, Elon Musk ka vendosur të ndryshojë sistemin e verifikimit të llogarisë, në mënyrë që të gjithë të marrin distinktivin blu (i rezervuar më parë për disa përdorues, përfshirë të famshëm, politikanë dhe gazetarë). Twitter Blue lejoi aksesin vetëm në disa veçori ekskluzive. Që nga 12 dhjetori 2022, distinktivi blu është përfshirë në leje.

Që nga mbrëmja e djeshme, Twitter Blue është në dispozicion në mbarë botën. Veçoritë unike përfshijnë: modifikimin e tweeteve brenda 30 minutave nga postimi, zhbërjen e tweeteve pas postimit, ngarkimin e videove më të gjata (deri në 60 minuta), cicërima me gjatësi deri në 4000 karaktere dhe vërtetimin me dy faktorë me SMS.

Na mungojnë ende dy veçori: reduktimi i reklamave me 50% dhe bërja e përgjigjeve më të dukshme në biseda. Musk gjithashtu premtoi të ndajë të ardhurat nga reklamat me krijuesit e përmbajtjes.

Sistemi i vjetër i verifikimit të llogarisë do të hiqet duke filluar nga 1 prilli. Kjo do të thotë që përdoruesit që nuk janë abonentë të Twitter Blue do të humbasin distinktivin blu. Për kompanitë dhe institucionet qeveritare, ofrohet shërbimi i Organizatave të Verifikuara, i cili ofron një distinktiv ari për kompanitë dhe një distinktiv gri për institucionet qeveritare. Çmimet në Itali janë 950 euro/muaj për llogarinë bazë dhe 50 euro/muaj për çdo llogari filial.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/24/twitter-blue-per-te-gjithe-lamtumire-verifikimit-te-vjeter/