Tregu i orëve inteligjente: keq për Apple, më mirë për Samsung

Tregu i orëve inteligjente, i cili kishte shfaqur rritje të vazhdueshme vitet e fundit, shënoi rënie gjatë tremujorit të parë të 2023. Situata nuk është pozitive as për Apple Watch, i cili praktikisht ka qenë gjithmonë pajisja më e suksesshme në këtë segment.

Tregu i orëve inteligjente: Për Apple Watch nuk është një periudhë e mirë
Duke hyrë në më shumë detaje, sipas Global Smartwatch Model Tracker të Counterpoint Research, dërgesat e orëve inteligjente ranë me 1.5% në terma vjetorë në tremujorin e parë të 2023. Kjo mund t’i atribuohet uljes së kërkesës nga lojtarët kryesorë, veçanërisht Apple dhe Samsung.

Sa i përket Apple, kompania pa një rënie të dukshme prej 20% në dërgesat e orëve inteligjente gjatë tremujorit të parë të 2023 krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Kjo rënie ka bërë që grupi Cupertino të bjerë nën 10 milionë njësi për herë të parë në tre vjet dhe për këtë arsye pjesa e tregut ka rënë nga 32% në 26%. Kërkesa e reduktuar për Apple Watch mund t’i atribuohet krizës ekonomike që po prek pothuajse të gjithë botën.

Samsung, nga ana tjetër, pa një rritje prej 15% në dërgesat në Amerikën e Veriut, por humbi terren në rajone të tjera. Dërgesat globale të grupit ranë 15% nga viti në vit dhe 21% nga tremujori në tremujor, gjë që çoi në një rënie prej 1% në rrotën e tregut, duke rënë nga 10% në 9%.

Duke lënë mënjanë Apple dhe Samsung, duhet theksuar se një markë indiane, Fire-Bolt, ka bërë përparime të rëndësishme në tregun global të orëve inteligjente, duke fituar titullin e shitësit të dytë më të madh të orëve inteligjente në botë, me një rritje të jashtëzakonshme prej 57% krahasuar me një vit më parë, tremujori i fundit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/26/tregu-i-oreve-inteligjente-keq-per-apple-me-mire-per-samsung/