Tre këshilla për të optimizuar autonominë e smartfonit Xiaomi

Ndërsa lista e telefonave inteligjentë me MIUI 14 vazhdon të rritet, pronarët e telefonave inteligjentë Xiaomi, Redmi dhe POCO tani do të kenë mësuar të vlerësojnë potencialin e karikimit të shpejtë të telefonave inteligjentë të grupit.

Megjithatë, nëse dëshironi të shkoni edhe më tej, duke përmirësuar autonominë tashmë të mirë të këtyre pajisjeve, mund t’ju interesojnë disa truke ose këshilla për përdorimin e tyre.

E para është të fikni të gjitha ndarjet që mund të konsumojnë baterinë edhe kur nuk është në përdorim. Ne i referohemi, për shembull, lokalizimit, si dhe Bluetooth dhe NFC. Po kështu, te Cilësimet dhe më pas te Cilësimet shtesë, do të gjeni shumë opsione që mund të çaktivizohen nëse nuk jeni të interesuar t’i përdorni.

Midis tyre, ne rekomandojmë t’i kushtoni vëmendje të veçantë aplikacioneve paralele, veçanërisht nëse ato janë aplikacione mesazhesh ose sociale, siç është Whatsapp. Nëse keni aktivizuar një kopje të këtyre aplikacioneve, por zbuloni se nuk e përdorni, çaktivizimi i tij mund t’ju ndihmojë të rrisni jetëgjatësinë e baterisë.

Një këshillë tjetër e rëndësishme është të aktivizoni modalitetin e errët në grafikët e sistemit tuaj. Në këtë mënyrë jo vetëm që do të relaksoni sytë me një pamje më pak “verbuese”, por do të keni edhe mundësinë të shfrytëzoni potencialin e ekraneve AMOLED në një sfond të zi.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/29/tre-keshilla-per-te-optimizuar-autonomine-e-smartfonit-xiaomi/