Tinder braktis Rusinë: për shkak të luftës nuk ka dating

Tinder është një aplikacion veçanërisht i vlerësuar në të gjithë botën nga miliona përdorues, gati për të nisur aventura të reja me njerëz të panjohur në kërkim të gjysmës së tyre më të mirë. Kohët e fundit kemi folur për një përditësim të ardhshëm të bazuar në AI, i krijuar për të forcuar procesin e identifikimit përmes videove në vend të fotografive, por ky nuk është i vetmi lajm i madh në lidhje me rrjetin social të Match Group. Kjo e fundit, kompania mëmë e platformës, në fakt ka konfirmuar se nga qershori i ardhshëm të gjitha shërbimet që ofron nuk do të jenë më të aksesueshme në Rusi.

Tinder përshëndet Rusinë
Raporti i Ndikimit 2023 i publikuar nga Match Group është i qartë. Në faqen 37, në rubrikën “Të drejtat e njeriut”, gjejmë të shkruar:

“Ne jemi të përkushtuar për të mbrojtur të drejtat e njeriut. Markat tona po ndërmarrin hapa për të kufizuar aksesin në shërbimet e tyre në Rusi dhe do të përfundojnë tërheqjen e tyre nga tregu rus deri më 30 qershor 2023.

Prandaj është një lëvizje që nuk ka të bëjë vetëm me Tinder, por të gjithë grupin që sot zotëron një mori shërbimesh, duke përfshirë OkCupid, Meetic, Hinge dhe Plenty of Fish. Prandaj, secila prej tyre nuk do të jetë më e disponueshme nga Moska në Vladivostok duke filluar nga kjo verë.

Është një tërheqje nga ky treg që ndodh me një vonesë të qartë, ndoshta për shkak të shqetësimeve në lidhje me shëndetin e shërbimit. Që në mars 2022, në fakt, Match Group ka gjetur dëme në operacionet evropiane si në aspektin e përdoruesve ashtu edhe në atë të fitimeve. Prandaj, vendimi vjen për arsye prestigji, pasi lejimi i përdorimit të Tinder dhe rrjeteve të ngjashme sociale në Rusi “nuk është një kartëvizitë e mirë” për kompaninë.

Konflikti ruso-ukrainas godet sërish, dhe kush e di se cilat realitete të tjera do të zgjedhin më në fund braktisjen e tregut rus, pasi kanë shpresuar për muaj të tërë për një rikthim në status quo.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/03/tinder-braktis-rusine-per-shkak-te-luftes-nuk-ka-dating/