TikTok studion mënyra të reja për të paguar creators

TikTok mund të prezantojë një strategji për të vazhduar rritjen: të ndihmojë krijuesit e përmbajtjes të fitojnë para shtesë. Sipas faqes së internetit The Information, kompania kineze po zhvillon një funksion ‘paywall’ që do t’i lejonte “krijuesit” të kërkojnë një pagesë prej 1 dollari nga abonentët për të parë video të caktuara, të cilat konsiderohen premium. Lëvizja do t’i ndihmonte influencuesit të përfitojnë drejtpërdrejt nga klipet më të vlerësuara.

Në një deklaratë për Engadget, TikTok nuk komentoi drejtpërdrejt mbi planet e supozuara, por tha se ishte “i zënë” duke gjetur mënyra të reja për ta bërë shërbimin “të vlefshëm dhe shpërblyes” për krijuesit. Sipas burimeve të Engadget, rrjeti social po konsideron gjithashtu një rinovim të Fondit të Krijuesit. Në të ardhmen, TikTok mund të kërkojë një numër shumë më të madh ndjekësish (100,000 në vend të 10,000), për të hyrë në shërbim, i cili përbëhet nga një fond real prej 200 milionë dollarësh për krijuesit e përmbajtjes për t’i mbështetur dhe inkurajuar ata që të vazhdojnë të ndajnë video të shkurtra në platformë. .

Fondi mund të shpërblejë përdoruesit që prodhojnë video më të gjata dhe që përdorin mirë kufirin 10-minutësh të rritur së fundmi. Është e paqartë se kur do të jetë i disponueshëm muri i pagesës, por Fondi i rishikuar i Krijuesit mund të nisë që në mars. Kompania thuhet se po teston sistemin e ri të financimit në Brazil dhe Francë. Situata e TikTok, veçanërisht në Shtetet e Bashkuara, është komplekse: shumë politikanë do të dëshironin të ndalonin përdorimin e rrjetit social të paktën në pajisjet e zyrtarëve, nga frika se qeveria kineze mund ta përdorte aplikacionin për qëllime spiunazhi dhe propagande. TikTok i ka mohuar gjithmonë akuzat aq shumë sa që CEO i ByteDance, kompania që zhvillon rrjetin social, është gati të dëshmojë para një komiteti të Dhomës në mars.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/14/tiktok-studion-menyra-te-reja-per-te-paguar-creators/