TikTok prezanton një mjet të ri monetizimi per creator, zbuloni Series

TikTok synon të vërë në dispozicion një numër gjithnjë në rritje mjetesh që mund t’i lejojnë krijuesit të fitojnë para. Kështu, pas ndryshimeve që synojnë mbrojtjen e privatësisë së përdoruesve të saj, orët e fundit rrjeti i famshëm social ka paralajmëruar prezantimin e një programi të ri që shpërblen videot më të gjata.

TikTok: ja videot me pagesë Series
Bëhet fjalë pvr Series dhe, duke hyrë në detaje, është një zgjidhje që i lejon krijuesit të krijojnë koleksione videosh për t’u ofruar ndjekësve me pagesë. Koleksionet mund të përmbajnë deri në 80 video, secila deri në 20 minuta.

Prandaj po flasim për përmbajtje premium që nuk bëhet pjesë e sistemit të rekomandimeve të platformës dhe që mund të jetë me cilësi më të lartë se ajo që ofrohet zakonisht.

Sa i përket kostos, TikTok pret që mund të ofrohen blerje të vetme për një seri të plotë që variojnë nga 99 cent deri në 189,99 dollarë. Vetë krijuesi e vendos çmimin, në varësi të vlerës që ai beson se është efektive për përmbajtjen që prodhon.

Një aspekt jashtëzakonisht interesant është se të gjitha të ardhurat do të shkojnë për krijuesit e përmbajtjes. Prandaj, TikTok nuk do të vendosë komisione në xhep, megjithëse në të ardhmen priten ndryshime në këtë drejtim.

Aktualisht, programi Seria nuk është ende i përdorshëm në një shkallë të gjerë, por është aktivizuar vetëm për një kategori të vogël krijuesish të përzgjedhur të përmbajtjes. Megjithatë, gjatë muajve të ardhshëm, ai duhet të shpërndahet për më shumë përdorues.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/08/tiktok-prezanton-nje-mjet-te-ri-monetizimi-per-creator-zbuloni-series/