TikTok Notes: Rivali i Instagram është i disponueshëm

Siç pritej në fillim të këtij muaji, TikTok Notes është i disponueshëm në Australi dhe Kanada. Përdoruesit që banojnë në këto dy vende mund ta shkarkojnë aplikacionin e ri nga dyqanet Apple dhe Google. Duke qenë një “eksperiment” nuk dihet nëse shpërndarja do të bëhet globale.

TikTok Notes sfidon Instagramin
Kompania kineze njoftoi në X se TikTok Notes është i disponueshëm për shkarkim në Australi dhe Kanada, duke specifikuar se këto janë “fazat e para të testimit për një hapësirë ​​të dedikuar për përmbajtjen e fotografive dhe tekstit”. TikTok shpreson se aplikacioni do të përdoret për të ndarë momentet e ditës përmes postimeve të fotografive.

Përdoruesit mund të identifikohen me kredencialet e llogarisë së tyre TikTok. Nuk janë dhënë shumë detaje se si funksionon. Përshkrimi në App Store dhe Play Store është gjithashtu mjaft i rrallë. Burimi i vetëm përfaqësohet nga imazhi i shpërndarë në X.

Ekrani bazë është i ndarë në dy seksione: Për ju dhe Ndjekja. Në çdo seksion imazhet shfaqen të organizuara në një rrjet me dy kolona. Ndryshe nga Instagrami, është e mundur të shtoni tituj mbi titrat për një ose një grup fotografish (karuseli). Në ekranin fillestar shihni vetëm pëlqimet (zemrat), si dhe titullin dhe emrin e përdoruesit. Poshtë fotove ka komente, pëlqime dhe të preferuara.

TikTok rrezikon të ndalohet në Shtetet e Bashkuara, kështu që TikTok Notes mund të jetë një alternativë për të shmangur humbjen e shumë përdoruesve, edhe nëse ju lejon të ndani vetëm imazhe dhe jo video. Bazuar në reagimet e marra, kompania kineze do të vendosë nëse do ta lëshojë aplikacionin në vende të tjera.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/18/tiktok-notes-rivali-i-instagram-eshte-i-disponueshem/